3 lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand alegi un cititor de coduri de bare pentru intreprinderea ta

5 mai, 2017 | Autor: | Posted in Calculatoare

Tehnologiile avanseaza intr-un ritm destul de accelarat avand in vedere ca periodic avem acces la dispozitive din ce in ce mai performante si care ne fac viata mult mai usoara. Cititoarele de coduri de bare sunt dispozitive indispensabile in mai toate domeniile de activitate avand in vedere ca aproape orice produs contine astazi un cod de bare. Chiar daca nu vorbim despre tehnologii tocmai noi avand in vedere ca cititoarele de coduri de bare sunt utilizate de ani de zile pretutindeni datorita eficientei lor. Alegerea unui cititor de coduri de bare este o decizie destul de importanta, mai ales in situatia in care trebuie sa achizitionam un numar mai mare de astfel de dispozitive pentru intreprinderea pe care o administram.

Cititoarele de coduri de bare dispun astazi de tehnologii de citire exceptionale avand in vedere ca acestea pot descifra rapid si cu usurinta aproape orice tip de coduri de bare care se utilizeaza in intreaga lume. Un astfel de  cititor de coduri de bare poate fi achizitionat  prin intermediul magazinului online de profil, Idmag.ro. Iata insa cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand vrei sa faci cea mai potrivita alegere in ceea ce priveste alegerea cititorului de coduri de bare.

      1. Viteza de scanare.

Un aspect demn de luat in considerarare este viteza de scanare a cititorului de coduri de bare. Chiar daca un cititor de coduri de bare scaneaza in general destul de rapid un cod, cert este faptul ca un cititor de coduri de bare modern este mult mai flexibil si mult mai rapid in acest sens. Cu alte cuvinte, un cititor de coduri de bare modern reuseste sa citeasca atat coduri de bare de tip 1D, precum si 2D. Mai mult decat atat, datorita faptului ca aceste cititoare utilizeaza tehnologii de citire mai moderne, acestea sunt capabile de a recunoaste mult mai usor si mai repede chiar si codurile de bare deteriorate sau cele care nu se vad foarte bine. Acest lucru este practic imposibil cu un cititor de coduri de bare clasic.

      1. Robustitatea.

Indiferent de mediul de activitate pentru care urmeaza sa utilizezi cititorul de coduri de bare, este lesne de inteles faptul ca ai nevoie de un cititor rezistent la mai toate conditiile nefavorabile de mediu sau de lucru. In general dispozitivele electronice sunt foarte usor distruse de umezeaza sau praf, astfel ca in acest sens ai nevoie de un cititor care sa reziste la umezeala, praf, temperaturi excesive, dar si la un numar cat mai mare de cazaturi.

      1. Pretul.

Pretul este adesea unul dintre factorii de decizie, astfel ca este important sa luam si acest aspect in calcul atunci cand alegem un cititor de coduri de bare. Pretul acestor dispozitive variaza in fucntie de tehnologiile de citire utilizate, dar si in functie de calitatea lor.

www.idmag.ro este un magazin online care comercializeaza o diversitate de cititoare de coduri de bare, precum si alte dispozitive special create pentru mediul industrial la unele dintre cele mai avantajoase preturi.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?