5 metode de a-ti face CV-ul mai atragator

5 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Cariere, CV, Dezvoltare personala

CV-ul tau, indiferent ca este vizualizat pe profilul de LinkedIn, intr-un email sau pe hartie, este deseori prima impresie pe care si-o face un angajator despre tine. Trebuie sa listezi destula informatie pentru a dovedi ca esti calificat, dar nu trebuie sa iti plictisesti audienta cu pagini intregi de puncte si liniute. Pentru a ajunge la un echilibru, iata cateva ponturi pentru a-ti crea un CV care sa iasa in evidenta si sa duca la interviu.

Alege-ti cuvintele

Cei mai multi angajatori folosesc un sistem automat de gasire a canditatilor. Asigura-te ca apari in cautarile lor prin folosirea cuvintelor cheie potrivite in cadrul CV-ului.

Multe CV-uri sunt mai intai triate de catre un sistem automat si mai apoi de catre o persoana de la HR inainte de a ajunge la cel care va face angajarea. Din aceasta cauza este mai important ca nicodata sa iti faci CV-ul pentru pozitia la care aplici. Este de asemenea foarte important ca anumite cuvinte cheie din descrierea locului de munca sa iti apara si in CV.

Un CV scris corespunzator va reflecta candidatul descris in postarea jobului prin folosirea cuvintelor potrivite, a functiilor necesare si a unui format care sa fie placut la vedere. Realizarile vor accentua functiile postului, in timp ce calificarile de baza vor permite CV-ului sa fie bogat in cuvinte cheie si continut, iar un format bine structurat cu titlurile potrivite va atrage atentia cititorului.

Fi concis

Un sfat utilizat destul de des este sa mentii CV-ul cat mai scurt, o pagina. Un candidat cu mai multa experienta va putea fi ‚iertat’ pentru ca a depasit acest strandard, dar in general o pagina ramane regula de baza.

„Mai putin este mai mult” De ce sa ai 2 pagini cand poti avea doar una? De ce sa spui cu 10 liniute cand poti sa o faci in 5? Scrie propozitii clare si concise care iti expun punctul de vedere si pastreaza detaliile pentru interviu. Daca unui manager HR ii ia prea mult timp ca sa afle ce istoric ai, el, sau ea, probabil va trece la urmatorul candidat.

Indiferent de catre cine este citit CV-ul tau, acestia trebuie sa poata afla rapid ce ii intereseaza.

Listeaza-ti profilurile din mediile sociale

Este un fapt bine stiut ca multi manageri care angajeaza cauta astazi clientii si prin mediile sociale. Ajuta-i sa te gaseasca mai usor adaugand profilurile la descrierea ta. Daca profilul tau va contine informatii legate de domeniul in care vrei sa te angajezi (share-uri, articole de pe blogul personal, etc) acest lucru demonstreaza ca iti place sa fi la zi cu noutatile din domeniu, si ca iti place sa inveti mai mult.

Foloseste date cantificabile

Ai putea crede ca numerele si procentele nu sunt importante atunci cand iti scri realizarile, dar potentialii angajatori vor sa vada exact ce contributie ai adus la actualul, sau la fostul, loc de munca. Gaseste o modalitate de a sustine ceea ce zici prin cifre care arata ca esti o persoana orientata catre rezultate. „Am dat telefoane care au adus donatii pentru diverse cauze sociale”, asta arata ceea ce ai facut. „Am dat 200 de telefoane care au generat donatii in valoare de 12.500 lei pentru diverse cauze sociale”, asta arata ce ai realizat.

Discuta despre proiectele tale secundare

Chiar daca potentialii angajati lucreaza la proiecte secundare care nu au legatura cu postul pentru care aplica, ar putea sa merite sa incluzi aceste eforturi in CV. Orice tip de activitate secundara, sau proiect care ar putea fi legat cumva de postul pe care il urmaresti poate fi o idee buna. Este o modalitate buna de a arata angajatorilor ca iti folosesti timpul pentru a acumula si dezvolta noi abilitati si ca iti doresti sa contribui poe termen lung. Este de asemenea o modalitate buna pentru cei care cauta de lucru de a activa intr-un domeniu care ii poate invata abilitatile care ii intereseaza cu adevarat.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?