8 curiozitati pe care le stiai sau nu despre tine

8 iulie, 2016 | Autor: | Posted in Sanatate

Stii ce parte a corpului in afara de degete, are o amprenta unica sau cate mirosuri poate distinge nasul tau? Stii de ce unghiile de la mana dreapta iti cresc mai repede? Afla toate aceste lucruri dar si altele mult mai interesante. https://www.ghidul-meu.ro/sanatate

Sforaitul poate deveni asurzitor

In cea de-a doua jumatate a vietii unui om, peste 50% dintre barbati si 4-% dintre femei, incep sa sforaie. Desi pentru ei nu reprezinta o problema atat de mare, cei mai afectati par a fi partenerii lor. De regula, zgomotul unui sforait poate ajunge la 60 de decibeli, adica la nivelul unei conversatii pe un ton normal.

Persoanele cu corzile vocale mai puternice, pot emite un sforait de pana la 80 de decibeli, comparat fiind cu zgomotul pe care il produce un picamer in momentul in care sparge asfaltul. Un zgomot care deja trece de 85 de decibeli, este foarte periculos pentru urechea umana, poate duce  pana la pierderea auzului

Daca esti o persoana stangace, unghiile la acea mana iti cresc mai repede

Acest lucru este valabil si pentru persoanele dreptate, unghiile de la mana dreapta cresc mai repede, iar la absolut toate persoanele unghiile de la picioare cresc mult mai greu. Explicatia pentru acest lucru este simpla: unghile care sunt cele mai expuse si cele mai folosite traumelor de zi cu zi, cresc mai repede.

Lipsa somnului poate ucide mai lent ca lipsa apei, dar mai rapid ca lipsa mancarii

Fara apa putem supravietui doar cateva zile, iar fara mancare putem trai pana la 50 de zile, dar fara somn, nu vom trai mai mult de 10-11 zile. Au existat in lume, tineri care au petrecut zile in sir in fata calculatorului, au murit imediat in momentul in care s-au ridicat.

Marul lui Adam este prezent atat la barbati cat si la femei

Marul lui Adam este reprezentat de un cartilaj ce inconjoaca laringele cu rol de a-l proteja. In cazul baietilor, la pubertate cand li se schimba vocea, de fapt se mareste laringele, iar odata cu acesta si cartilajul numit, marul lui Adam. In cazul barbatilor, acest cartilaj este mai mare si de aceea este mult mai vizibil decat in cazul femeilor.

Ca si degetele, limba are o amprenta unica

Unii specialisti chiar au propus ca pentru indentificarea oamenilor sa fie folosita limba, deoarece prezinta mai multe avantaje. Amprentele digitale se pot falsifica foarte usor, deoarece acestea sunt lasate foarte de des, pe un pahar sau pe clanta. In cazul limbii acest lucru nu este posibil, deoarece, este protejata bine in cavitatea bucala, lucru care face ca o modalitate de fasificare sa nu existe. Chiar si in cazul unei persoane decedate, este destul de greu sa i se falsifice amprenta limbii.

Animalele nu naparlesc, nici oamenii nu fac exceptie

Pe langa faptul ca pierdem un numar considerabil de fire de par pe zi, chiar si pielea se regenereaza si celulele moarte cad. In fiecare ora pierdem peste cinci sute de mii de particule de piele.

Cercetatorii estimeaza ca pierdem aproximativ 700 de grame de piele pe ani si aproximativ 50 de kilograme intr-o viata.

Stiti de ce bebelusii au mai multe oase decat adultii?

Foarte putine persoane stiu care este explicatia acestui fapt. Oasele in plus apar la bebelusi in special la nivelul capului, astfel ca la nastere craniul unui fat este format din mai multe bucati. Acest lucru face ca nasterea sa devina mai usoara, deoarece altfel capul copilului nu ar putea trece prin vagin.

Un al doilea motiv este acela ca in primi ani de viata ai copilului, creste foarte mult, astfel ca jumatatea dezvoltarii craniului are loc in primul am de viata.

Nasul nostru este capabil sa indentifice si sa-ti aminteasca un numar de aproximativ 50.000 de mirosuri

Este o abilitate care nu ne foloseste intotdeauna, doar daca nu suntem vreun parfumier. Femeile au un nas mult mai fin decat il au barbatii, iar daca mai sunt si insarcinate, mirosul devine si mai bun din cauza hormonilor. Este posibil ca greturile gravidelor sa fie strans legate de miros. In urma unor cercetari s-a observat ca acele femei care s-au nascut fara simtul mirosului, au parte de o sarcina mai usoara, deoarece nu sufera de greturi in perioada sarcinii.

Pentru mai multe articole legate de sanatate si un stil de viata sanatos, puteti accesa site-ul Ghidul-Meu.ro https://www.ghidul-meu.ro/

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns