Aparate de aer conditionat

2 februarie, 2016 | Autor: | Posted in Sisteme de climatizare

Unele dintre piesele din componenta aparatului de aer conditionat trebuie inlocuite periodic pentru ca sistemul sa functioneze eficient de-a lungul anilor. Omiterea mentenantei duce la reducerea capacitatii de racire a aerului, dar si la un consum mai ridicat de energie electrica. Astfel, utilizatorii trebuie sa se asigure ca aerul conditionat functioneaza in parametri normali pentru cresterea duratei de viata.

Filtrele aparatului de aer conditionat

Cel mai important factor ce duce la mentinerea eficientei este curatarea sau inlocuirea periodica a filtrelor. Acestea se murdaresc si blocheaza fluxul normal de aer, astfel ca scade semnificativ capacitatea de racire. De asemenea, daca fluxul este obstructionat, aerul care trece prin filtru poate trece praful si mizeria direct catre vaporizator, scazand si eficienta bobinelor. Inlocuirea filtrelor murdare pot ajuta la salvarea a 15% din energia consumata.

Pentru cele mai multe aparate de aer conditionat ieftine, filtrele sunt localizate in grila sistemului montat in incapere, iar operatiunea poate fi efectuata de aproape de toti utilizatorii, fara a fi nevoie de prezenta unui specialist. In plus, anumite tipuri de filtre sunt reutilizabile, in timp ce altele trebuie inlocuite, fiind disponibile in diferite tipuri, dimensiuni si cu o eficienta diferita.

Pe perioada verii, se recomanda ca filtrele sa fie curatate sau inlocuite o data la doua luni, iar atunci cand aparatele de aer conditionat functioneaza aproape in permanenta, acestea trebuie verificate mai des, insa si atunci cand camera in care este instalat este predispusa la praf sau se regasesc animale de companie.

Bobinele aparatului de aer conditionat

Aceste bobine colecteaza praful de-a lungul anilor de functionare, iar inlocuirea filtrelor previne murdarirea acestora. Cu toate acestea, cu timpul bobinele se pot murdari, iar mizeriile reduc capacitatea fluxului de aer, fiind redusa abilitatea de absorbire a caldurii. Astfel, pentru evitarea problemei, se recomanda ca bobinele sa fie verificate anual si curatate daca este nevoie.

 

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns