Avantajele hainelor pentru copii din bumbac organic

5 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Comert online

Bumbacul furnizeaza aproximativ 50% din necesarul de fibra la nivel mondial, dar majoritatea este crescut doar cu chimicale.

Bumbacul este deseori numit “tesatura zilelor noastre” sip e buna dreptate. Venim in contact cu obiecte facute din bumbac in fiecare zi. Hainele pe care le purtam, asternuturile in care dormim, scutecele pe care le pui copilului si chiar si unele mancaruri au in compozitie bumbac.

Printre beneficiile hainelor din bumbac organic se numara o sanatate mai buna pentru consumator si fermieri, conservarea naturii si reduceri pentru fermieri. Aceste beneficii au generat o grestere de culturi de bumbac organic in ultimii ani. Parintii incep sa cumpere tot mai des hainute din bumbac organic, scutece textile din bumbac organic sau paturici, deoarece organicul este asociat cu o sanatate mai buna si pentru ca se doreste protectia mediului.

Atat copii cat si adultii, barbatii si femeile, isi schimba garderoba cu haine din bumbac organic, blugi, tricouri, prosoape, pijamale, etc. Foarte multi pentru ca incep sa faca asocierea intre hainele din materiale produse chimic si aparitia alergiilor, iar restul, deoarece doresc sa se simta cat mai confortabil in hainele pe care le poarta. Oricare ar fi motivatia ta, hainele din bumbac organic pentru copii sunt alegerea perfecta indiferent de anotimp.

Intre beneficiile bumbacului organic putem enumera:

  1. Beneficii pentru consumator.

Producatorii de haine din materiale organice recomanda cu tarie bumbacul organic, mai ales in cazul bebelusilor. Bumbacul organic este ideal pentru pielea fina, in dezvoltare, a unui bebelus. Este considerat ca bumbacul organic se simte mult mai fin la atingerea de piele decat bumbacul traditional.

Si mai mult, din moment ce crestearea de bumbac organic nu implica folosirea de pesticide, nu provoaca alergii. Hainele din bumbac organic reduc probleme respiratorii si miros mai placut. Nota: aceste beneficii nu au la baza nici o cercetare stiintifica acreditata si sunt considerate a fi doar opiniile consumatorilor.

  1. Beneficii asupra mediului

Probabil veti fi surprinsi sa aflati ca, culturile traditionale de bumbac consuma aproape 25% volumul total de insecticide si 10% din volumul total de pesticide folosit in intreaga lume, desi este crescut pe doar 3% din totalul suprafetelor arabile. Culturile de bumbac au fost atacate de o sumedenie de paraziti si boli de-a lungul timpului. Este situata pe locul 4 intre cele mai puternic fertilizate culturi din lume.

Folosirea excesiva de chimicale in culturile traditionale de bumbac au generat o poluare semnificativa a mediului. Bumbacul organic este crescut folosind doar produse naturale, organice, fara nici un aport chimic, fara fertilizatori, pesticide sau insecticide, iar in felul acesta ajuta la regenerarea solului, previne contaminarea panzei freatice si protejeaza fauna si biodiversitatea zonei.

  1. Mai sanatos si pentru fermieri

In multe tari bumbacul este in continuare cules cu mana, prin urmare oricine lucreaza in acele culturi (cele traditionale) se expune zilnici la cantitati mari de substante toxice. Chimicalele folosite pot afecta si populatia din zona, odata ce se infiltreaza in panza freatica si contamineaza sursele de apa. Avand in vedere cate produse sunt facute din bumbac, cu totii ne expunem la un moment dat la aceste toxine periculoase.

La fel ca si o cultura traditionala de cafea, o cultura traditionala de bumbac poate duce la otravire, cauzand diferite probleme de sanatate pentru cultivatorii de bumbac. Problema otravirii cu chimicale din insecticide sau pesticide este atat de serioasa incat sute de fermieri, din tari mai slab dezvoltate, si-au pierdut deja viata. Productia de bumbac organic asigura o viata sanatoasa fermierilor si familiilor acestora tocmai pentru ca nu sunt folosite chimicale.

  1. Costuri reduse pentru fermierii de bumbac organic

Studii facute de Centrul pentru Agricultura din Andhra Pradesh, India, au demonstrat ca productia si cultivarea de bumbac organic este mai ieftina decat cresterea de bumbac traditional, deoarece bumbacul traditional este mult mai predispus la atacuri din partea daunatorilor.

  1. Previne suicidul

De multe ori, culturile esuate de bumbac traditional au dus la ingroparea in datorii a fermierilor, datorita costurilor ridicate de intretinere. In special in India, datorita acesuit lucru, multi fermieri au ales ca si cale de iesire suicidul. Costurile de productie ale bumbacului organic se reduc odata cu trecerea timpului, permitandu-le fermierilor sa ramana fara nici o datorie, chiar daca culturile esueaza, iar in felul acesta nu mai sunt nevoiti sa aleaga masuri drastice pentru a scapa de datorii.

Acum ca stiti mai multe despre bumbacul organic probabil veti dori sa contribuiti si voi la protejarea mediului si a voastra, cumparand hainute pentru copii din materiale organice.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?