Avantajele pe care le are un soft online de facturare.

3 iunie, 2017 | Autor: | Posted in Servicii

Factura este un document contabil emis de o companie (furnizorul), către o altă companie său persoană (clientul), document ce conține lista cu produsele vândute sau serviciile prestate clientului de către furnizor. O factură mai conține datele de identificare fiscală a clientului (emitentul), datele furnizorului (persoana fizică sau juridică), cota de TVA, precum și prețul, cantitatea și valoarea fiecărui produs vândut.

Începând cu 2007, au apărut aplicații online bazate exact pe facturare. Diferența între un soft de facturare online și programele de facturare/contabilitate clasice este că programul online funcționează ca un website, deci se accesează prin browserul cu care navigați pe internet și poate fi accesat de la orice calculator, și autentificarea se face pe bază de nume de utilizator și parola, în timp ce programele clasice se instalează pe calculator.

Iată câteva avantaje ale folosirii unui program de facturare online:
1. În primul rând, folosirea unui soft online de facturare nu necesită instalarea niciunui program si se poate folosi direct din browser pe calculator, telefon sau tableta.
2. Este avantajos că se pot folosi concomitent din mai multe sedii sau puncte de lucru din locații diferite;
3. Un alt criteriu este că e ușor accesabil din orice locație cu Internet;
4. Un astfel de program nu depinde de sistemul de operare sau de specificațiile calculatorului respective, rulează pe orice dispozitiv.
5. În general, datele utilizatorilor au backup zilnic (copie de siguranță), şi în acest fel nu se pot pierde fişiere.
Oferă acces concomitent la 2 sau mai mulţi membrii ai firmei tale la datele contabile care te interesează, accesare pe care o poate face oricine atâta timp cât are datele de identificare, de acasă sau din concediu, dintr-un punct fix sau mobil.
Cu un astfel de serviciu online, te poţi concentra pe afacerea, poţi face afaceri şi emite facturi direct de l client fără să trebuiască să mai trimiţi acte către biroul contabilului, poţi accesa stocuri deoriunde din afara gestiunii cu ajutorul telefonului mobil.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 12 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?