Bec vintage pentru nuantarea ambientarii interioarelor

6 decembrie, 2017 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Utilizarea unui bec vintage pentru nuantarea ambientarii prin iluminare reprezinta una dintre cele mai simple solutii de design interior. Solutia este perfect aplicabila in toate spatiile in care se urmareste gasirea unei variante alternative pentru relaxare si creare a unui mediu intim. Fie ca il veti utiliza acasa, fie ca va fi montat intr-un spatiu comun ce este accesat pentru relationarea in public, un bec vintage va atrage privirile si pe cei care cauta momente speciale de buna dispozitie si destindere.

Ce anume face ca un bec vintage sa aiba aceasta capacitate speciala de a imprima locatiei acest efect?

In primul rand lumina pe care o produce. Este o lumina calda, usor de recunoscut pentru ca este asemanatoare cu cea a becurilor cu filament incandescent, celebrele becuri Edison. Acesta este si motivul pentru care este cunoscut si sub aceasta denumire – bec vintage.

Remarcabil este faptul ca producatorii au gasit solutii tehnice cu totul neasteptate pentru crearea de filamente cu o multitudine de forme, dar si conceperea de globuri a caror forma si finisare joaca un rol important in decorarea ambientala. In functie de aceste forme si marimea fizica a unui bec vintage se pot realiza aranjamente deosebite care ajuta si mai mult la reconstituirea unei atmosfere retro.

Il al doilea rand se remarca ca un bec vintage este foarte usor de integrat in spatiul pe care il va lumina pentru ca nu necesita neaparat folosirea lui in asociere cu un corp de iluminat. Doar simpla prezenta prin montarea sa intr-o dulie ce este conectata la un cordon electric acoperit cu material textil completeaza pe loc intregul demers de ambientare cu bec vintage.

In privinta consumului, in functie de puterea pe care o are, un bec vintage este cu putin mai energofag in comparatie cu un bec led, insa acest lucru nu este un impediment in folosirea sa. Motivul consta in faptul ca utilizarea de becuri vintage nu se intinde pe o perioada lunga de timp ca numar de ore raportate la o zi. Scopul amplasarii de becuri Edison nu este pentru iluminarea ambientala artificiala de zi cu zi, ci pentru iluminare ocazionala in scop decorativ.

Pentru cazurile in care obiectivul decoratiunilor interiore are ca tematica restabilirea unei atmosfere retro autentice puteti include in proiect si corpuri de iluminat vintage. Sunt diponibile o varietate de astfel de produse care au fost proiectate exact pentru scopul de a fi folosite impreuna cu becuri vintage. Accesibilitatea vizuala a unui bec vintage este esentiala si corpul de iluminat trebuie sa fie conceput in asa fel incat becul sa fie cat mai vizibil.

Aplice, candelabre, pendule sau lustre vintage, toate ofera o imagine impecabila a tot ceea ce a fost atat de spectaculos la aparitia primului bec Edison si a primelor corpuri de iluminat care au uimit o intreaga planeta.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 12 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns