Becuri led pentru economie si confort rezidential

15 februarie, 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Desi ai putea crede ca sunt doar niste becuri, este suficient sa incerci cateva becuri led pentru a constata ca iluminarea este mult mai puternica si nivelul consumului cu mult mai scazut. In acest moment nimic nu se poate compara din punct de vedere al raportului consum – beneficii in materie de surse de iluminat, pentru ca sursa LED este cea mai economica componenta electronica care poate produce lumina artificiala.

Capacitatea de iluminare este apreciata prin unitatea de masura lumen pentru care iti vom arata cea mai simpla comparatie. Daca ai folosit, sau poate inca mai utilizezi, becuri cu filament incandescent a caror valoare de consum era de 100W, masuratorile arata ca intensitatea lor luminoasa oscila in jurul valorii de 1000 de lemeni.

Fiind obisnuit cu acest flux luminos este evident ca vei cauta becuri led care sa iti aduca cel putin acelasi confort. Primul exemplu, oarecum apropiat de aceata valoare, este cel al gamei de becuri led cu consum de 13 W si un aport de lumina artificiala de 1521 de lumeni. Ar putea parea de necrezut, insa realitatea si in special oportunitatea utilizarii pe care au sesizat-o milioane de gospodarii de pe intreaga planeta, sunt evidente.

Cu o diminuare a consumului de circa 8 ori si o crestere a fluxului luminos de circa 50% aceste becuri led sunt fara indoiala cele pe care te poti baza. Intrebarea justificata pe care ti-o pui in continuare este legata de durata lor de viata. Si aici produsele din gama de becuri led iti aduc inca un beneficiu. Producatorii arata ca aceste becuri led sunt cu mult mai rezistente fata de oricare altele cu care ai interactionat pana acum. La o valoare de circa 15000 de ore de utilizare ai cu siguranta un timp indelungat in care te vei bucura de iluminarea excelenta pe care o ofera.

Si pentru ca intotdeauna o schimbare este si mai placuta daca o asociezi si cu un alt produs din aceeasi gama, verifica ofertele de corpuri de iluminat din gama moderna sau vintage. Ai putea sa gasesti idei de inlocuire a vechilor lustre, aplice, plafoniere, sau chiar lampadare de podea cu unele noi si care aduc mai multa noutate sau, de ce nu, un stil cu totul aparte pe care pana in prezent poate ca l-ai ingnorat.

De regula aceste corpuri de iluminat dicteaza intr-o mare masura si tipul de becuri led pe care trebuie sa le utilzezi. Ca atare trebuie sa urmaresti cu atentie nu doar partea estetica a acestora, dar si gama din care fac parte. Atunci cand vei comanda sau cumpara direct din magazinul de specialitate becuri led, poti alege becuri led tip E14 sau E27, insa exista si alte tipuri de conectare la noile corpuri de iluminat.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 12 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?