Cine sunt cei mai bogati oameni in moneda Bitcoin

25 iulie, 2017 | Autor: | Posted in Evolutia pietei, Oportunitati

Este dificil de spunem cu precizie cine se regaseste in topul celor mai bogati oameni in Bitcoin, pentru ca utilizarea acestei monede digitale prezinta particularitati care ii confera un grad sporit de securitate a datelor si permite anonimatul mult mai mult decat orice alt sistem financiar sau bancar.

Pe prima pozitie a topului (conform datelor din luna mai 2017) se regaseste chiar Satoshi Nakamoto, inventatorul monedei criptate Bitcoin. Acesta detine peste un miliard de dolari in BTC, bani pe care ii are insa impartiti in mai multe portofele electronice. Desi nu se cunoaste identitatea reala a acestuia, se stie insa ca detine peste 1.1 miliane de bitcoini.

Locul doi se pare ca este ocupat de nimeni altul decat FBI. Biroul Federal de Investigatii al SUA a reusit in 2013 sa confiste in urma unui caz de ancheta asupra unei organizatii de spalare de bani si frauda un portofel digital ce pastreaza in jur de 144.000 de bitcoini.

Pe pozitia a treia a topului nostru este prezent Roger Ver, cu peste 52 de milioane de dolari. Acesta este primul investitor Bitcoin, cunoscut drept unul dintre cei mai infocati sustinatori ai monedei criptate.

Charlie Shrem ocupa locul 4 in topul celor mai bogati oameni in bitcoini, el fiind tot un personaj ce a investit inca de la inceput in aceasta oportunitate.

O surpriza placuta vine pe locul 5 in persoana lui Dave Carlson. Acesta, cu o avere in bitcoini de 35 milioane $ a obtinut acesti bani prin activitatea de mining, acel proces ce duce la generarea de blocuri si de monede noi. Fiind printre primii care au pornit in aceasta directie, el a a ajuns sa castige in 2016 nu mai putin de 8 milioane intr-o luna.

In top 10 se mai regasesc si alte nume importante, precum gemenii Winklevoss, care au o avere foarte mare, de pana la 400 de milioane.Desi au devenit cunoscuti dupa implicarea in disputa cu Mark Zuckerberg, Tyler si Cameron Winklevoss au investit mult in domeniul Bitcoin, in 2015 creand primul lor Bitcoin Exchange, Gemini.

Gavin Andersen, ce detine in jur de 2 milioane de dolari in bitcoini, este cel ce a preluat fraiele retelei Bitcoin dupa retragerea lui Nakamoto. El are in continuare grija ca intregul sistem sa functioneze optim, activitate pentru care este recompensat periodic de catre Bitcoin Foundation. El se regeste pe pozitia cu numarul 10 in topul bogatasilor Bitcoin.

Bitcoin Pret detalii: 2.630,37 dolari la data de astazi, 25 iuLie 2017.

Distribuie postarea
Share

Autor:

Bitcoin-Shop.ro este un exchange in acceptiunea clasica a acestui cuvant, unde o valuta este schimbata la cerere in alta valuta, la cursul zilei.

This author has published 3 articles so far.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?