Ce aspecte trebuie sa avem in vedere atunci cand alegem usa de exterior?

31 octombrie, 2015 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Pentru ca in general neglijam in totalitate elementele precum usi sau ferestre, ne-am gandit ca in cele ce urmeaza sa incercam sa subliniem importanta acestora pentru locuinta noastra, dar si sa oferim cateva sfaturi utile cu privire la modul in care trebuie sa alegem o usa de exterior. Atat usile, cat si ferestrele joaca un rol deosebit de important, atat in ceea ce priveste confortul din interiorul locuintelor noastre, cat si in ceea ce priveste partea estetica a acestora.
Unul dintre aspectele pe care de foarte putine ori le avem in vedere atunci cand alegem o usa de exterior este functionalitatea acesteia. Cu siguranta atunci cand vorbim despre usi exterioare, principalul lucru care ne vine in minte este aportul estetic al acesteia, insa nu trebuie sub nicio forma sa lasam deoparte calitatea usii, aspect care pe termen lung se poate transforma fara doar si poate intr-o investitie destul de costisitoare. Usile exterioare pot fi astazi achizitionate si prin intermediul magazinelor online de specialitate precum www.usi-bune.ro, magazin care la ora actuala dispune de o varietate mare de modele de usi din lemn stratificat. Iata insa cateva aspecte deosebit de importante pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand decidem ca este momentul pentru o schimbare in ceea ce priveste usa exterioara.

Usi din lemn – Usi-bune.ro
Prima decizie importanta pe care trebuie sa o luam in acest sens este cea cu privire la materialul din care este construita usa. In general usile sunt construite la ora actuala din PVC sau respectiv din lemn stratificat, fiecare in parte avand avantajele si dezavantajele de rigoare. PVC are ca si avantaj principal un pret mai scazut, insa aportul estetic lasa mult de dorit, in timp ce lemnul stratificat dispune de un aport estetic impresionant in aproape orice circumstanta, insa are un pret ceva mai ridicat.
Usa pe care o alegem trebuie pe langa aportul estetic sa fie construita dintr-un material rezistent la temperaturile excesive. Indiferent ca vorbim despre sezonul cald sau cel rece, usa exterioara nu trebuie sa permita caldurii si respectiv frigului sa patrunda in locuinta noastra. Statiostic vorbind, aproximativ 40% din intreaga energie pe care o producem in locuinta se pierde prin intermediul usilor si ferstrelor.
Rezistenta la factori externi precum ploaia sau razele solare reprezinta de asemenea un criteriu de selectie valid. Daca usa nu reuseste sa faca fata cu brio acestor mici inconveniente, cu siguranta usa aleasa se va transforma intr-o cheltuiala pe care va trebui sa o suportam periodic.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?