Ce pretentii vestimentare au copii

5 octombrie, 2015 | Autor: | Posted in Comert online, Familie

In functie de varsta, stim cu totii, probabil, ca foarte multi copii sunt pretentiosi la destul de multe lucruri. Astazi insa e vorba despre haine si cate mofturi fac cei mici in momentul in care trebuie sa fie ”imbracati frumos” pentru iesit in parc, mers la mall sau alte astfel de activitati mai mult sau mai putin educative pentru ei.

 

Desi stiu ca treburile de mai jos se potrivesc in multe cazuri si la alti copii, am ales totusi sa vorbesc strict despre cazul copilului meu.

Pretentiile 0-7 ani

Pana pe la 7 ani, Mihaita al nostru nu avea absolut nimic de obiectat atunci cand trebuia sa-l imbrac pentru o iesire pe undeva. Putea sa aibe haine mai largi, mai strimte, hainute din bumbac organic, hainute din lana merinos, era multumit de orice si nu facea nazuri.

Pretentiile 7-12 ani

Dupa ce a trecut de 7 ani, treburile s-au schimbat. Nu mai putea sa plece de acasa imbracat ”oricum”, nu purta nimic ce avea cat de putin culoarea roz sau alta culoare aprinsa ce poate fi de fete. Cred ca din 20-30 de tinute pe care le avea, doar vreo 5 ii placeau si voia sa le poarte fara sa faca scandal. In rest: ”aia are putin roz”, ”aia are nasturii nu stiu cum”, ”aia are manecile cu 1cm mai lungi”.

Pretentiile de la 12 ani in sus

Cam de prin perioada asta a renuntat la nazurile facute aiurea. Desi mult mai strict la calitatea hainelor, in cazuri de urgenta nu avea nimic impotriva sa poarte ceva ce – in mod normal – n-ar fi fost pe gustul lui. A nu se intelege din cele zise aici ca odata trecut pragul de 12 ani automat ati scapat de probleme. Probabil ca cele mai mari abia acum incep.

 

Cam astea sunt etapele prin care copilul meu a trecut. Cel mai probabil aceste etape se regasesc in viata multor familii, insa am preferat sa vorbesc strict de cazul meu, fiindca-mi place mereu sa ”merg la sigur”.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?