Cel Ales – Un Film Romanesc care merita vazut

28 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Arta si cultura, Filme

Nu am fost niciodata un mare fan al filmelor romanesti. Bineinteles ca am vazut o parte din filmele lui Florin Piersic, seria cu Comisarul Moldovan, Toate panzele sus, Nea Marin miliardar si restul filmelor din Cinemateca de Aur, dar dupa Revolutie nu pot spune ca am fost impresionat sau marcat de nici un film romanesc pana la ‘Cel Ales’.

Am vazut filmul la zilele orasului Fagaras, m-am nimerit din greseala pe acolo, fiind in vizita la niste prieteni si asa am ajuns sa aflu ca ruleaza. Nu stiam nici la ce sa ma astept si nici nu eram convins daca o sa-mi placa sau daca merita sa merg.

Acum, gandind retrospectiv, imi pare bine ca am facut-o si l-am vazut, altfel as fi putut rata un film cum de multa vreme nu am mai vazut.

Cristian Comega, oare cati dintre voi ati auzit de el? Eu unul cu siguranta nu o facusem pana acum. Un regizor roman, cu care sper sa ma mai intalnesc si in viitor pentru ca sigur o sa-i urmaresc toate ecranizarile.

Povestea filmului este una simpla, in Romania comunista, un baiat de liceu este racolat de catre securisti ca sa devina informator si agent secret. Imediat dupa terminarea liceului baiatul este trimis in Vest, pe cai clandestine, prin Bulgaria, cu destinatia finala Franta.

Dupa o perioada de aproape 30 de ani, in care baiatul a incercat mai intai sa scape de ‘binefacatori’ si apoi sa isi creeze o viata pe cont propriu, bineinteles fara succes, se intoarce in tara sperand ca va putea in sfarsit sa rupa legatura cei care l-au recrutat.

Filmul este o aventura plima de umor si erotism (oferit din belsug de Laura Cosoi) care te tine in suspans pentru o ora si jumatate. Este un film care merita vazuta.

Daca reusiti sa-l vedeti va astept sa-mi spuneti si mie ce parere ati avut.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns