Cum devii mai bun la fotbal jucand fotbal de masa

12 noiembrie, 2018 | Autor: | Posted in Sporturi de masa

Fotbalul de masa este o activitate extrem de distractiva atat pentru copii cat si pentru adulti, insa poate avea si un element de utilitate, daca nu chiar mai multe.

In primul rand, daca ai de gand sa te apuci de fotbal sau sa iti inscrii copilul la un astfel de sport, fotbalul de masa te poate ajuta sa intelegi mai bine regulile jocului si principiile acestuia. De asemenea, jucand fotbal de masa, sau foosball, asa cum mai este cunoscut, iti poti imbunatati concentrarea si coordonarea mana ochi, precum si alte abilitati necesare oricarui jucator de fotbal de teren.

Dar, hai sa vedem, concret, in ce fel te poate ajuta fotbalul de masa (pe tine sau pe copilul tau) sa devii un as pe gazon.

1. Fotbalul si foosbalul au foarte multe in comun

Cea mai mare asemanare este asezarea jucatorilor, identica cu ceea ce se intampla pe teren. Mai apoi, scopul jocului este acelasi: sa manevrezi mingea astfel incat sa marchezi in poarta adversarului.

Pe de alta parte insa, avantajul unei mese de fotbal este ca poate fi amplasata in orice spatiu interior, iar asta iti permite sa te bucuri oricand de un joc, nefiind conditionat de vremea de afara.

Bineinteles, jucatorii profesionisti de fotbal pot juca pe orice fel de vreme, insa daca vorbim de un copil, de exemplu, este clar ca nu il poti duce pe teren daca ploua sau este foarte frig afara.

2. Vei invata mai usor regulile jocului

Asa cum spuneam si mai sus, faptul ca cele doua tipuri de joc au foarte multe in comun, te va ajuta sa intelegi mai bine regulile din teren. Asadar, fie ca vrei sa incerci tu un nou hobby, fie ca vrei sa il inscrii pe cel mic la un curs, fotbalul de masa te va invata care este pozitia jucatorilor in teren, ce denumire poarta fiecare dintre jucatori in functie de pozitia lor, dar si regulile de baza ce trebuie respectate.

3. Iti vei imbunatati capacitatea de concentrare

La prima vedere fotbalul de masa poate parea un joc foarte simplu, insa daca incepi sa joci vei vedea ca ai nevoie de o buna coordonare mana-ochi, precum si de foarta multa concentrare. Aceste abilitati dobandite astfel vor fi de un real ajutor oricui doreste sa duca pasiunea pentru fotbal si pe gazon, insa cu atat mai mult copiilor.

4. Vei socializa mai mult

Nu degeaba majoritatea cladirilor de birouri moderne sunt dotate cu mese de fotbal sau alte tipuri de jocuri. Acestea au rolul de a destresa jucatorul, de a-l ajuta sa socializeze cu colegii si sa creeze noi legaturi la locul de munca. Acelasi lucru se intampla si cu jucatorii de fotbal de camp. Acestia pot suda mai bine echipa petrecand timp impreuna, si nu oricum, ci in jurul unei mese de fotbal. Asfel, in afara de socializare, acestia vor castiga si abilitati noi, precum cele prezentate mai sus.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns