Cum sa verifici o baterie de masina – Nivele de putere recomandate

30 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Auto, Pentru barbati

Pentru a se asigura o viață optimă a bateriei auto, este imperativ sa efectuam o verificare periodică a bateriei de masina.

Voltajul

Cu o baterie de masina, volți sau tensiune, este cel mai important descriptor al stării bateriei. Folosind un voltmetru, ar trebui să verificați tensiunea regulat. Cu motorul oprit, și nimic pornit, bateria ar trebui să mențina unu minim de 11,5 pana la 12 volți. În plus, tensiunea de încărcare completă ar trebui să fie, de asemenea, verificata pentru a se stabili dacă bateria de la masina ta are încă de viață.

Nivelul electrolitului

În scopul de a produce un curent electric, bateria de masina necesită un nivel minim de electroliți. În cazul în care nivelul electrolitului  este sub nivelul optim, aceasta va degrada serios durata de viață a bateriei. În cazul în care nivelul de electrolit este scăzut, se reumple bateria cu apă distilată.

Tensiunea de încărcare

Tensiunea de incarca va determina cât timp bateria va menține nivelul de tensiune necesar. Cu motorul în funcțiune, folosiți voltmetru pentru a verifica tensiunea prezenta la bornele bateriei. Acest lucru ar trebui să fie între 12,5 și 13,8 volți. Orice peste 14 volți înseamnă că ar trebui să verificați alternatorul dvs., sau puteți încărca bateria asa și ruina viata ei într-o perioadă scurtă de timp.

Verificarea bateriei de masina nu este dificila și ar trebui să se facă cel puțin de două ori pe an. Alineatele precedente au descris o serie de elemente pentru a verifica în mod regulat viață optima a bateriei de masina.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?