Cum se curata jucariile din plus

14 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Copii, Sanatate

Jucariile de plus sunt, la un moment dat, o parte integranta din copilaria fiecarui copil. Spre deosebire de jucariile din plastic, sau alte materiale dure, jucariile din plus absorb petele si murdaria, si sunt pline de microbi care nu fac decat sa se dezvolte in timp. Din moment ce copilul tau se joaca destul de des cu jucariile acestea, este important sa le cureti si sa le dezinfectezi. Nu doar le va mentine curate, dar le va face si sigure pentru joaca.

Ce o sa-ti trebuiasca

 • Masina de spalat
 • Detergent de rufe
 • Otet
 • Bicarbonat de sodiu
 • O perie

Jucariile de plus care pot fi spalate la masina

 1. Puneti jucariile in masina de spalat rufe. Lasati loc mai mult in masina, nu o umpleti la capacitate maxima. Verificati intotdeauna eticheta jucariei pentru instructiuni legat de temperature de spalare si tipul de detergent pe care sa il folositi. In general, toate jucariile de plus pot fi spalate la o temperatura de 30-40 grade si nu exista restrictii legate de detergent;
 2. Puneti o masura de detergent de rufe impreuna cu o lingura de otet alb. Otetul va improspata jucaria si va ajuta la eliminarea bacteriilor.
 3. Daca aveti uscator de rufe electric atunci jucariile se pot pune direct acolo pentru uscare. Sau, se pot lasa la aer. Indiferent de metoda aleasa intotdeauna consultati prima data eticheta cu instructiuni de pe jucarie. In cazul jucariilor facute din material mai sensibile este posibil sa existe restrictii legate de uscarea la uscatorul electric.

Spalarea de mana a jucariilor din plus

 1. Presarati bicarbonatul de sodiu pe jucarie si frecati bine pentru a-i permite sa intre adanc in material;
 2. Puneti jucaria intr-o punga de cumparaturi, sau de gunoi, legati-o la gura si lasati-o asa pentru 24 de ore. Aceasta operatiune va elimina acarienii;
 3. Scuturati jucariile in afara casei si periati pentru a elimina excesul de bicarbonat.

Desi poate parea o operatiune extrem de simpla, daca nu se citesc instructiunile de pe eticheta, sau daca nu se urmeaza pasii prezentati aici, riscati sa distrugeti jucaria.

In loc de detergentul obisnuit de rufe se poate folosi si varianta ecologica a acestuia. Sunt o multime de magazine online care va ofera solutii de spalare ecologice, asa ca gasirea unuia care sa comercializeze ce va intereseaza nu a fi o problema.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns