De ce este necesar sa trecem la anvelopele de vara pe timpul sezonului cald?

1 aprilie, 2017 | Autor: | Posted in Auto

Sezonul cald este din ce in ce mai aproape de noi, iar acest lucru inseamna ca este si momentul oportun sa renuntam la anvelopele de iarna si sa trecem la cele de vara. Chiar daca nu exista niciun fel de reglementare legala in acest sens si adesea soferii devin foarte confuzi cu privire la data exacta cand trebuie sa faca aceasta schimbare. Anvelopele reprezinta unele dintre cele mai importante accesorii ale autovehiculelor care ne garanteaza un plus de siguranta odata cu trecerea sezoanelor. Chiar daca vara nu este un anotimp atat de problematic atunci cand vine vorba despre conditiile meteo, exista cateva lucruri care fac anvelopele de iarna nepotrivite pentru a fi utilizate in timpul acestui sezon.

Pe piata regasim diverse tipuri de anvelope pentru vara, iarna respectiv cele all season. Fiecare dintre acestea dispun de caracteristici specifice care le fac potrivite pentru conditii de mediu diferite. Din acest motiv este foarte important sa ne asiguram ca schimbam anvelopele ori de cate ori este necesar. O diversitate de anvelope de vara se regasesc astazi in cadrul magazinelor online de profil precum www.anvelostar.ro. Iata insa de ce este important sa trecem la anvelopele de vara imediat ce temperaturile raman constant peste 7 grade Celsius.

Anvelopele de iarna isi pierd din performante vara.

Datorita faptului ca anvelopele de iarna sunt construite in asa fel incat sa ofere performante si siguranta pe timpul iernii si au ca si caracteristica principala faptul ca sunt moi si ca dispun de mult mai multe lamele din cauciuc care sunt mai pronuntate, aceste lucruri le fac nepotrivite pentru vara. Un cauciuc moale cum este cel de iarna se uzeaza cu foarte mare usurinta si nu ofera posibilitatea unei franari eficiente si in conditii de maxima siguranta. Mai mult decat atat, acestea nu pot preintampina fenomenul de acvaplanare, un fenomen destul de comun in timpul verii.

 

Anvelope – www.anvelostar.ro

Anvelopele de vara reprezinta garantia sigurantei pe timpul sezonului cald.

Anvelopele de vara sunt create dintr-un cauciuc complet diferit, este mai tare, dispune de lamele de cauciuc mai putine si are o rezistenta la temperaturile ridicate mult mai mare. Acest lucru inseamna ca anvelopele de vara se uzeaza mult mai greu pe timpul verii decat cele de iarna care pe langa faptul ca nu ne ofera siguranta se uzeaza foarte repede. Mai mult decat atat, o anvelopa de vara de calitate ne poate ajuta sa preintampinam excelent fenomenul de acvaplanare care este deosebit de periculos.

Cand trebuie sa trecem la anvelopele de vara?

Este o intrebare destul de comuna in randul soferilor si cu toate acestea nu exista un raspuns concludent in acest sens. Specialistii in domeniu recomanda sa trecem la anveloepele de vara de indata ce temperaturile exterioare indica constant o temperatura peste 7 grade Celsius, valoare sub care de obicei riscul de inghet creste exponential. Dupa mijlocul lunii martie insa sunt destul de putine sanse ca temperaturile sa mai scada pana la negativ sau sa se formeze poleiul , insa riscul exista.

www.anvelostar.ro este un magazin online care comercializeaza o varietate de anvelope de vara si de iarna de calitate superioara si la preturi deosebit de avantajoase.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns