Este era in care traim un remediu pentru plictiseala?

28 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Adolescenti, Copii, Socializare

Tin minte cand eram mai mic si petreceam vacantele de vara la bunicii mei ca intotdeauna ma plictiseam groaznic dupa cateva zile fara televizor, computer si fara prietenii apropiati. Acum, as da orice pe un loc linistit, departe de agitatia orasului. Deosebirea este ca acum pot lua tv-ul, internetul si calculatorul cu mine oriunde m-as duce. Bineinteles ca la tara netul nu merge la fel de bine si la tv nu prinzi toate posturile pe care ti le doresti, dar sunt acolo daca ai nevoie de ele.

Acum, nu imi pot inchipui cum cineva cu un rucsac plin de gadget-uri moderne s-ar putea plictisi intr-o situatie normala. Ai filmuletele de pe Youtube, emailuri de citit, statusuri de actualizat pe Facebook sau Twitter, articole de scris pe blog, emisiuni de vizionat online si sute de jocuri care sa te tina ocupat.

In zilele noastre sunt extrem de multe lucruri de facut daca ai conexiune la internet. Te plictisesti doar daca vrei sa faci asta. Chiar daca tot ce ai este un telefon este de ajuns pentru a umbla pe net, pentru a asculta muzica si pentru a socializa cu prietenii. Bineinteles ca te trezesti la un moment dat intr-un paradox. Esti in legatura cu foarte multa lume, fara a interactiona fizic cu nici unul din ei. Aceasta este o problema pe care societatea noastra trebuie sa o rezolve deoarece plictiseala adolescentilor a fost inlocuita cu lipsa interactiunii dintre ei. Punandu-le in balanta, probabil ca mai bine te plictisesti impreuna cu cineva decat sa stai in continuu conectat la un dispozitiv mobil sau la calculator.

Oare v-am plictisit, sau aveti si voi ceva de adaugat?

 

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Additional Articles From ‘Adolescenti’