Folositi cablu textil pentru montarea de becuri vintage

1 martie, 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Cea mai autentica solutie de montaj pentru becuri vintage este prin utilizarea de cablu textil disponibil in magazinele de specialitate. Este vorba despre un cablu electric in adevaratul sens al cuvantului, care respecta toate normele de securitate in acest domeniu.

Este adevarat ca la prima vedere ati putea crede ca este imposibil de utilizat un astfel de cablu textil pentru alimentarea cu energie electrica a unor becuri. Cum aparentele pot fi inselatoare, amintim ca partea textila a acestui cablu electric face parte din finisajul exterior al produsului, nu are nicio legatura cu partea electrica si nici nu contribuie la izolatia acesteia. La interior conductorii electrici sunt izolati, fiecare in parte si la randul lor sunt imbracati in izolatia peste care este trasa „husa” din material textil.

Acest cablul textil poate avea finisajul realizat din material sintetic sau din material natural cum este iuta. Si forma de prezentare pentru cablu textil poate sa difere de la prezentarea clasica fusiforma, pana la prezentarea rasucita a celor doi conductori electrici cu care este dotata. Il veti putea gasi in culori de rosu, negru, alb si negru, maro sau iuta bej deschis.

Din punct de vedere strict electric acest cablu textil are sectiune de 0,75mm2 si este perfect sigur pentru a alimenta si mentine prin suspendare becuri Edison al caror consum este suficient de redus incat incarcarea pe conductor sa fie mai mult decat corecta in functie de sectiunea acestuia.

Va veti intreaba cum se utilizeaza un cablu textil in combinatie cu becuri Edison. Este util sa tineti cont ca oricare dintre variantele de cablul textil veti alege acestea nu sunt utilizabile in instalatiile electrice ingropate in tencuiala, sau dincolo de un perete de rigips. Nu veti utiliza niciodata un cablu textil pentru alimentarea de prize. Consumul total pentru un astfel de cablu nu ar trebui sa depaseasca 300W, lucru care nu se poate intampla in cazul montarii de becuri vintage.

Ca atare efectul unui cablu textil alaturat montajului de becuri Edison este semnificativ doar atunci cand in veti folosi prin conectarea sa la o dulie si mai apoi la sursa de tensiune. Becurile Edison suspendate direct intr-o dulie care este alimentata printr-un cablu textil readuc in actualitate intr-o maniera categorica si atat de realista efectul retro al anilor de inceput in iluminarea artificiala a incaperilor.

Singurele aspecrte de care trebuie sa tineti cont sunt: tipul de dulie care va fi in format indentic cu montura becurilor pe care le instalati si lungimea potrivita pe care o veti lasa pentru cablu textil incat sa nu incomodeze deplasarea in incapere dupa montaj.

Aici exista totusi inca un avantaj pe care il puteti exploata cand folositi cablu textil. Manevrabilitaea sa este foarte buna si puteti realiza diferite bucle prin simpla innodare a acestuia, desigur intr-o maniera rezonabila incat sa nu il deteriorati. Prin urmare puteti cumpara o lungime suplimentara de cablu textil pe care ulterior, inainte de a monta un bec Edison, sa il aranjati exact asa cum doriti.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 12 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns