Grupurile de mamici de pe Facebook

20 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Familie, Internet

Facebook, o modalitate de socializare, un canal pentru publicitate gratuita, o pierdere de vreme…spune-i cum vrei. Exista si o sa existe in continuare si peste multi ani.

Pentru firmele nou infiintate este o buna oportunitate de a se face cunoscute. Cum? Simplu. Postezi ceva si ii dai drumul pe cat mai multe grupuri. De preferat din zona in care activezi. Si iti atragi urmaritori si afacerea creste. Cel putin in teorie. Nu o sa-ti spuna nimeni ca grupurile deja incep sa nu mai fie o atat de buna sursa de like-uri. Lumea s-a cam saturat sa tot vada reclame si de cele mai multe ori le ignora complet. Trebuie sa fi un adevar maestru al iluzionismului sa atragi privirea unui cititor.

Dar, nu despre publicitate vreau sa va vorbesc acum. Vreau sa va vorbesc despre grupurile de mamici ‘nebune’. Da, cum ramane o mamica gravida, cum se aboneaza la un astfel de grup, deoarece de acolo va primi cele mai multe informatii (cel putin asa cred ele). Pentru ca intotdeauna este mai usor sa intri pe facebook si sa intrebi 10.000 de femei, fiecare cu pareri proprii ce e mai bine sa faci decat sa intrebi un specialist.

Aceste grupuri sunt o sursa continua de amuzament si prostie in cele mai multe cazuri. Vei citi discutii despre sex, pre si post natal, vei auzi cum se plang multe ca nu le place de soacra si la ce chinuri sunt expuse din cauza lor, o sa auzi cum se impacienteaza ca le-au picurat la copii in gura 4 picaturi de Vigantol, in loc de 3 (si, fiecare chestie postata atrage dupa sine cel putin 20 de raspunsuri), se vor minuna ca un bebelus de 2 luni isi baga mana in gura (asta fac bebelusii; ce naiba ar vrea la 2 luni sa faca in plus? sa recite poezii si sa picteze?) si alte astfel de patanii interesante si ‘pline’ de invataturi.

Este ca si cum ai citi „Prostia omeneasca” a lui Creanga. Cele mai evidente raspunsuri nu mai par atat de evidente. In loc sa te duci drept inainte ti se va spune sa te duci inapoi, faci stanga-n prejur, o iei la dreapta, 2 pasi inainte, dreapta, iara stanga, etc, si pe urma ajungi unde trebuie. Sper ca m-am facut inteles.

Asadar dragi cititori, daca va plictisiti pe la birou, sau pe ‘tron’ dimineata, nu mai cititi bancuri, abonati-va la un astfel de grup. Ore intregi de amuzament si consternare garantate, cel putin pentru o saptamana sau doua, pana cand vi se va acrii de acele discutii si veti parasi grupurile, gandindu-va ca unele persoane nu ar trebui sa se reproduca.

Spor la cautat, pe Facebook, dupa urmatoarele cuvinte: mamici, alaptare, sarcina, bebelusi.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?