I-ai luat celui mic o trotineta? Invata-l si cateva masuri simple de siguranta

15 februarie, 2019 | Autor: | Posted in Sanatate, Sport

Accidentele petrecute in timpul mersului cu trotineta se inmultesc pe masura ce acest mijloc de deplasare capata popularitate. Pentru a evita situatiile neplacute, invata-l pe cel mic cateva masuri de siguranta inainte de a pleca la drum.

Avand in vedere varsta tot mai mica la care copiii incep sa mearga pe trotineta, sfaturile de mai jos isi vor gasi cu siguranta utilitatea in multe familii.

1. Casca – obligatorie

Multi parinti nu constientizeaza riscul la care ii supun pe cei mici cand ii lasa sa mearga pe bicicleta , skateboard sau trotinete copii fara a purta casca de protectie.

Oricat de inofensiva ar parea o astfel de activitate, daca cel mic se ciocneste de cineva sau ceva si cade de la acea inaltime, riscul de a suferi rani grave la cap este foarte mare. Asadar, de ce sa risti? Pune-i copilului casca si nu ii permite niciodata sa plece fara ea.

2. Atentie la traseu

Daca obisnuiesti sa iti lasi copilul sa se plimbe cu trotineta prin fata casei, asigura-te ca strada nu este foarte circulata. Nu il lasa nesupravegheat daca are mai putin de 10 ani, iar daca este mai mare asigura-te ca stapaneste cateva reguli elementare de circulatie.

Daca alegi parcul insa, ai grija ca aleile pe care se plimba cel mic sa nu aiba gropi sau denivelari prea mari. In plus, stabileste reguli clare precum traseul pe care il poate urma si cat de mult poate sa se indeparteze.

3. Imbracaminte corespunzatoare

Pentru cat mai mult confort si siguranta in timpul mersului pe trotineta, copilul nu trebuie sa fie imbracat cu haine prea largi sau prea groase. Acestea trebuie sa fie cat mai apropiate de corp, pentru a evita situatiile in care se agata cu maneca de coarne la un viraj, pentru ca mai apoi sa se dezechilibreze, etc.

4. Verificarea trotinetei

De fiecare data, inainte de a pleca la plimbare, verifica integritatea si starea de functionare a trotinetei. Fii atent la imbinarile de la roti si de la coarne, strange toate suruburile si blocheaza partile care se pliaza.

5. Viteza redusa

Explica-i celui mic ca daca merge cu o viteza mare va fi mult mai predispus la accidente. Stabiliti impreuna ritmul pe care acesta trebuie sa il respecte. Poti fi un pic mai indulgent la acest capitol atunci cand drumul este liber si copilul echipat corepunzator.

In final, te poti astepta ca cel mic sa se opuna regulilor impuse de tine, insa daca ii vei explica de ce este important sa le respecte, sansele ca acestea sa fie acceptate vor fi mult mai mari. Daca simti ca nu intelege tot ce ii spui, poti apela si la exemple video. Nu din cele cu accidentari urate, care sa il marcheze, ci filmulete in care se explica, vizual, importanta respectarii anumitor reguli de siguranta pe diferite mijloace de deplasare.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 19 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?