Iata trei lucruri pe care nu le-ai fi stiut niciodata despre ceasuri!

13 septembrie, 2018 | Autor: | Posted in Comert

Stim cu totii ca romanii sunt foarte superstitiosi. Asta ne sta in fire, ne place sa mizam mereu pe mister si sa aducem in atentia tuturor lucruri care ne duc cu gandul la povesti si amintiri din cele mai vechi timpuri. Ne place traditia si de cele mai multe ori vorbele batranilor si proverbele lor sunt lege pentru noi.

Asa se intampla si cu majoritatea superstitiilor. Insa astazi veti descoperi 3 lucruri pe care chiar nu le stiati. Este vorba despre 3 superstitii despre ceasuri, cu adevarat intrigante si pline de mister.

  1. Ceasurile stricate si ceasornicarii

Se spune ca odata ce un ceasornicar iti repara un ceas, el lasa in acel lucru o bucata din sufletul sau. Daca vei lasa ceasul sa se strice si nu-l vei mai repara, odata cu ceasul moare si sufletul acelui ceasornicar. Bineinteles, acest lucru nu sta demonstrat in niciun tratat stiintific, insa batranii spun ca un astfel de ceas poate determina chiar sufletul ceasornicarului sa te bantuie odata ce acesta si-a inchiat drumul in aceasta viata.

De asemenea, ceasul blocat sau stricat poate determina aparitia unui blocaj si in viata posesorului. E ca si cum timpul ar sta in loc. Cand ceasul sta in loc stim cu totii ca si norocul iti sta in loc, cel putin asa este conform vorbelor batranesti din popor.

  1. Femeile si ceasurile cumparate cadou

O alta superstitie destul de ciudata spune ca o femeie nu ar trebui niciodata sa cumpere un ceas cu forme patrate sau dreptunghiulare. Nu ar trebui ca forma cadranului sa fie cu unghiuri ascutie. In caz contrar, femeia ce l-a cumparat sau cea careia i l-a oferit cadou va trebui sa poarte vesnic pe umerii sai sarcinile barbatului din viata sa.

De asemenea, astfel de cadouri pot influenta relatiile cu cei din jur, dupa cum spune superstitia. Un ceas cu unghiuri ascutite cumparat de catre o femeie va aduce doar ghinion in viata celei ce il poarta. O alta superstitie spune chiar ca daca vei oferi un ceas cadou, vei ajunge sa te desparti de persoana careia i-ai facut acel cadou.

  1. Nu opri niciodata ceasul din camera in care cineva a decedat!

Aceasta este una dintre cele mai sinistre superstitii din popor. Batranii spun ca daca vei opri ceasul din camera in care cineva a decedat vei avea ghinion. Sufletul acelei persoane nu-si va gasi linistea niciodata, iar tu vei ajunge sa fii bantuit.

Aceasta este una dintre superstitiile mai putin cunoscute, insa nu credem ca ti-ai dori sa incerci asa ceva din experienta proprie. Totusi, daca nu crezi in superstitii, poti incerca toate aceste 3 lucruri sa vezi daca vei pati ceea ce se vesteste in aceste pilde.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?