Idei de afaceri trasnite – expedierea cartofilor prin posta

3 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Afaceri, Idei trasnite

Incepem astazi o noua categorie de articole, numita ‘idei trasnite de afaceri’. Iar primul dintre ele este despre trimiterea de cartofi, inscriptionati cu mesaje, prin posta.

Din categoria asta doar la altii merge, iar in cazul de fata este vorba despre un antreprenor din SUA :))

Atunci cand Alex Craig i-a spus prietenei sale ce idee de afaceri are, aceasta i-a raspuns ca este cea mai tampita idee pe care a auzit-o vreodata.

Desi multe persoane sunt de acord cu prietena, la fel de multi il sustin pe Craig. Asa ca omul si-a inceput o afacere din trimiteri anonime prin posta de cartofi inscriptionati cu diverse mesaje.

Antreprenorul de 24 de ani din Texas spune ca a vandut deja peste 2.000 de cartofi, realizand un profit de de 10.000$ pe luna, de la inceputul afacerii in luna Mai a acestui an. Cartofii se vand cu 7.99$, unul mediu (incap aproximativ 100 caractere) si 9.99$ unul mare (incap pana la 140 caractere). Craig ii trimite oriunde in SUA.

Utilizatorii de Twitter au inceput sa posteze poze cu cadourile primite. Iata mai jos cateva exemple:

cartof 1

cartof 3

cartof 2

Nu este prima data cand un produs atat de simplu obtine o popularitate atat de mare. O idee de afacere la fel de trasnita, TrimiteleDusmanilorTaiSclipici (ShipYourEnemiesGlitter), le permite clientilor sa faca exact ce spune numele sitului, adica sa le trimita la diverse persoane sclipici prin posta. Acest concept l-a propulsat pe fondator, Matthew Carpenter, pe culmea popularitatii pe internet, pana cand acesta s-a plictisit de idee si a vandut-o la inceputul anului pentru suma de 85.000$.

Ideea cu cartofii nu este pentru prima data aparuta aici. In Ianuarie, Zack Brown a reusit sa stranga peste 55.000$ pentru a incepe un proiect despre cum sa faci salata de cartofi. Brown luat mai in serios afacerile de pe internet iar in prezent lucreaza la o carte de retete cu salate de cartofi. Speram ca si Craig sa se inspire din succesul lui Brown si sa faca afacerea cu trimiterea de cartofi o afacere de lunga durata.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?