Idei de afaceri trasnite – Scutirea

11 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Afaceri, Idei trasnite

Undeva intr-un orasel micut fondatorul isi gestioneaza afacerea de pe un laptop. Ai nevoie de o scutire pentru a nu merge la munca, sau scoala? Atunci accesezi reteaua de scutiri motivate. Aceste bilete par extrem de reale si vin de la doctori, avocati, etc. Site-ul are 15.000 de vizite in fiecare luna iar fondatorul primeste 25$ pentru fiecare scutire.

$25 pentru o scutire? Se poate plati cu cardul?

Sunt multe oportunitati pentru tine, acolo afara, tanarul meu Jedi. Tot ce trebuie sa faci este sa treci de Partea Intunecata…

Asadar, cum ziceam si mai devreme exista o afacere online in Statele Unite care ofera scutiri studentilor si angajatilor contra sumei de 25 Dolari. Partea cea mai buna este ca scutirile par sa fie originale si venind din partea unor doctori, sau avocati, sau spitale. Exista si optiunea de a primi somatii de prezentare ca si jurat (in State este obligatory prezenta ca si jurat), sau poti prezenta un certificat de deces, complet cu analize medicale si nume de doctori.

Partea rea este ca sunt falsuri, iar prezentarea unei astfel de scutiri nu este legala si pana la urma ajungi sa ai o gramada de problem din cauza ei.

Un reportaj CNN despre aceasta afacere:

“Milioane de americani lucreaza de dimineata pana seara, iar cateodata chiar simti nevoia de a-ti lua o zi libera. Oamenii vor minti oricum. Oare cate persoane se duc la doctor cand nu sunt bolnavi, doar pentru a primi o scutire?” – John Liddell, co fondatorul companiei.

Clientii companiei primesc un sablon pentru a-si putea lista scutirea dupa ce completeaza numele unui doctor local, sau al unui spital. Cei care aleg chemarea ca si jurat drept scuza de a lipsi de la lucru introduc datele Tribunalului local pe sablon.

Desi compania spune ca aceste scutiri sunt doar pentru amuzament, pe site arata persoane care stau la plaja si merg la cinema dupa ce le-au folosit. Unul dintre review-uri spune ca persoana respectiva a reusit sa-si ia 9 saptamani de concediu folosind doar aceste scutiri si ca nu exista nimic mai simplu.

De fapt, pentru o femeie din New Jersey nu a fost chiar asa de usor. A fost arestata anul acesta dupa ce a folosit o astfel de scutire pentru a se sustrage de la prezentarea intr-un caz in care era anchetata pentru tichete de parcare neplatite. A fost prinsa dupa ce tribunalul a sunat dctorul care aparea pe scutire, iar acesta, evident, le-a spus ca nu auzise niciodata de acea femeie.

Pentru a incepe aceasta afacere fondatorul a avut nevoie de 300$ iar in prezent o gestioneaza dintr-un orasel mic in statul Oklahoma.

In concluzie, umbli cu acte false si esti arestat. Asta e valabil si la noi, nu doar la Americani.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?