Idei trasnite de afaceri – AshleyMadison.com

9 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Afaceri, Idei trasnite

O alta idee de afaceri trasnita este si site-ul ashleymadison.com. Este un site de socializare, dar cu o mica diferenta, promoveaza adulterul. ‚Viata e scurta, insela-ti partenerul’ este sloganul site-ului, iar fondatorul sau, Noel Biderman, este un barbat aflat intr-o relatie serioasa (cel putin asta afirma el). Desi a atras destul de multa critica afacerea are un succes rasunator, primind aproximativ 1,8 milioane de vizite pe luna.

Site-ul a fost lansat in 2001, iar numele provine de la doua nume foarte populare de femei.

Compania a primit o atentie deosebita in Iulie 2015, dupa ce hackeri au furat toate datele din conturile clientilor, inclusiv adrese de email, nume, adresele de resedinta, fanteziile sexuale si datele de la cartile de credit, si au amenintat ca le divulga daca situl nu se va inchide permanent. Incepand cu 22 Iulie au inceput sa apara si primele nume de clienti, iar pana in 18 August a fost divulgata intreaga baza de date cu clienti. Aceste date includeau si mentiuni despre clienti care platisera o taxa de 19 USD pentru a le fi stearsa toata informatia de pe site. Aceasta taxa era achitata si de catre persoane carora li se facuse cont din greseala, ca o gluma de birou, sau datorita unei adrese de email scrisa gresit.

Desi situl are, sau a avut o popularitate extraordinara, exista un dezechilibru intre numarul de useri barbati si femei. Desi femeile inregistrate nu trebuiau sa plateasca pentru a trimite mesaje, numarul lor era de 5.5 milioane de utilizatori, spre deosebire de cel al barbatilor care era de aproape 6 ori mai mare, 31 milioane de utilizatori. Au existat destule comentarii despre aceasta inegalitate, si multe persoane erau convinse ca o parte a profilurilor de femei erau create de catre sotii pentru a-si verifica sotii.

Pe data de 28 August 2015 fondatorul a demisionat din functie, iar in momentul de fata exista o recompensa de 500.000 de dolari pentru informatii care sa duca la capturarea hackerilor.

 

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?