Idei trasnite de afaceri – Da vreau, Nu, nu mai vreau

7 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Afaceri, Idei trasnite

Sa fi parasit e nasol. Sa primesti inapoi doar 30% din banii pe care i-ai cheltuit pentru un inel de logodna (care acum este inutil) chiar mai mult. Dar asa se intampla cu destul de multi bijutieri, deoarece adaosul este si cu 200-300% mai mare decat valoarea reala. Pentru a-si proteja interesul, atunci cand returnezi o bijuterie ei iti dau inapoi doar o mica parte din cat ai investit. Asta i s-a intamplat si lui Josh Opperman. Dupa ce a pierdut aproape 7000$ pe un inel de logodna care a costat peste 10.000$, atunci cand el si logodnica lui au rupt cununia, Opperman s-a aliat cu sora lui si a lansat siteul Da vreau. Nu, nu mai vreau.

Pe situl comaniei cei care sunt parasiti isi pot posta inelele, impreuna cu povestea despartirii lor, si pot recupera pana la 70% vanzand catre alti cumparatori. Scopul este sa elimini intermediarul din vanzarile de bijuterii astfel incat vanzatorul si cumparatorul sa iasa multumiti din tranzactie. Bineinteles tranzactia se face doar dupa ce un evaluator verifica autenticitatea inelului. A fost deja postata in New York Times, Good Morning America si Fox Business si in prezent compania creste in continuare.

In continuare povestea fondatorului:

Am ffost logodit pentru 3 luni. Dupa o zi mai grea la servici am ajuns acasa doar ca sa descopar ca logodnica mea si tot ce avea disparusera. Ei bine, aproape tot disparuse. Acel frumos inel de logodna cu diamant pe care il cumparasem statea pe masa din bucatarie si se uita la mine parca zicand ‚ei bine, si acum ce?’ am fost devastat. Iubirea vietii mele (sau cel putin asa credeam) plecase pentru totdeauna, iar eu eram distrus. Cum imi voi putea reveni? E timpul sa merg mai departe. O buna metoda de a trece peste mi s-a parut a fi returnarea inelului. Asa ca l-am dus inapoi la bijutierul de unde il luasem. Ma gandeam ca o sa-mi returneze aproape toti banii, sau macar voi primi o oferta buna. Atunci am primit a doua lovitura. Oferta era extrem de mica. Se pare ca bijutierii adauga 200 sau 300% peste pretul normal. Acel inel de 10.000$ probabil ca il costate pe bijutier doar 3.500$. Si exact atat mi s-aoferit si mie inapoi. In loc sa ma enervez am decis sa dau drumul la situl Da, Vreau. Nu, nu mai vreau.

Iar in prezent sute de persoane ajung la el pe site. Unele poate doar din curiozitate, pentru a citi povestile altora, unii poate isi cauta un inel la un pret foarte bun. Fiecare persoana are alta poveste, dar toti sunt motivati sa nu tranforme o pierdere intr-un esec total.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns