Inainte de venirea verii, se recomanda curatarea laptopului.

6 mai, 2017 | Autor: | Posted in Calculatoare

Şi laptopurile, ca orice echipamente folosite intens, au nevoie de curăţare periodică completă, în sens contrar, existând riscul foarte mare de a se defecta.
Jocurile şi softurile performante, afectează componentele interne ale laptopului, ajungând în timp să degaje foarte multă căldură.

Un laptop necurăţat are fantele blocate prin care se efectueza aerisirea şi, deci răcirea nu se face în mod corespunzător. Curatarea laptopului de praf si inlocuirea pastei termoconductoare ar trebui facut-o o data pe an pentru a prelungi durata de viata a laptopului, mai ales in cazul utilizatorilor care folosec resursele laptopului la maxim.
Mai mult, dacă în continuare se insistă în folosirea lappului fără ca acesta să fi fost curăţat, în mod sigur se va defecta, iar reparaţia va fi mult mai costisitoare mult.
Curăţarea externă este la îndemâna oricui, dar curăţarea internă nu o poate realiza decât o persoană cumulte cunoştinţe dobândite de IT sau, cel mai convenabil ar fi să se apeleze la serviciile unui specialist.

În cadrul service-urilor autorizate, curăţarea completa a laptopului consta în desfacerea laptopului pentru a înlătura praful şi scamele din laptop şi de pe fantele de evacuare a căldurii, demontarea cipurilor pentru înlocuirea pastei termoconductoare şi remontarea acestora şi a carcasei.

Sunt anumite situaţii când necurăţarea laptopului duce la vătămări mai complexe, sau dacă laptopul în sine este unul mai complex, iar atunci va trebui să fie desfăcuta şi placa de bază, iar procesul de curăţare să dureze mai mult.
Dacă se amână prea mult această operaţiune, iar praful adunat în ani produce pagube ireversibile, fie laptopul nu se mai poate repara, fie reparaţia nu va face decât să mai poată fi folosit o mică perioadă de timp, după care acesta va ceda complet.
În concluzie, în momentul în care apreciezi că laptopul tău fie funcţionează cu greutate, fie se încinge, este cazul să apelezi la un specialist. Mai mult, exista firme specializate în aceste proceduri care oferă diagnosticare gratuită. Tratează-l ca pe un prieten apropiat şi tratează-l din timp în loc să-l înlocuieşti.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 12 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns