Ce trebuie sa stiu despre inhumare?

16 august, 2021 | Autor: | Posted in Sfaturile specialistilor, Traditii de familie

 Ce ar trebui sa stiu despre inhumare atunci cand am un eveniment nefericit in familie?

Inhumarea sau inmormantarea este un procedeu vechi de cand lumea. Acesta presupune introducerea unei persoane decedate in pamant. De-a lungul timpului, practicile religioase care privesc procedura s-au tot modificat, dar obiceiul s-a pastrat, la fel ca si motivele care il insotesc.

Azi, in cazul inmormantarilor este cu mult mai facil ca in cazul unei inmormantari sa se apeleze de o firma cu servicii dedicate, precum Funerare Ieftine care isi desfasoara activitatea in Bucuresti.

Aceasta companie pentru  servicii funerare sector 3 le ofera ofera clientilor posibilitatea de a-si ingropa persoanele dragi conform traditiilor, dar si legislatiei. Exista si persoane care apeleaza la companie pentru a-si incinera defunctii, insa acest obicei este de departe mai putin popular decat inhumarea. Ingroparea este una din primele practici religioase realizate de om.

Motive pentru care se practica ingroparea mortilor:

Principalul motiv pentru care se practica obiceiul de ingropare a mortilor este acela legat de respectul fata de amintirea acestuia. Pentru ca toti oamenii trebuie tratati cu demnitate si cu respect dupa moarte si nu numai, obiceiul ingroparii este in stransa legatura cu acest aspect. De peste 100000 de ani, obiceiul ingroparii a fost pastrat, doar ritualul religios s-a mai schimbat, in functie de cultul in care este practicat. In plus, ingroparea mortilor are la baza si un alt motiv la fel de important, ce tine de igiena. Din punct de vedere igienic, trupul in descompunere este bine sa fie asezat cat mai departe de asezamintele umane, sub pamant.

Ce semnifica ingroparea persoanelor decedate?

Ingroparea mortilor are o semnificatie mult mai putin importanta in prezent, decat in trecut. In trecut, existau culturi si culte care isi ingropau mortii cu practici care in ziua de azi ar parea ridicole sau absurde. De-a lungul timpului, s-a pastrat practica ingroparii, insotita de o ceremonie ce anunta plecarea decedatului din randul celor vii.

In prezent, ceremonia este insotita de ritualuri religoase, diferite de la o zona la alta si de la o religie la alta. De exemplu, crestinii se ingroapa cu picioarele catre rasarit, acest obicei avand la baza credinta populara care spune ca venirea lui Hristos s-a produs in Est, si tot acolo se va produce si a doua venire.

Indiferent de religie si traditii, inhumarea persoanei decedate cu ajutorul reprezentantilor companiei de pompe funebre sector 3, Funerare Ieftine, ia din povara familiilor indurerate cel putin aceasta grija si preocupare.

Cum se desfasoara ingroparea mortilor in Romania?

In tara, ingroparea mortilor si toate toate obiceiurile care insotesc ceremonia de inmormantare pot fi organizate fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unei firme de specialitate. Conform datinilor, inmormantarea are loc la 3 zile de la deces, dupa ce se desfasoara priveghiul si dupa ce toate actele necesare inhumarii sunt obtinute.

Dupa slujba ce are loc la biserica in cea de a treia zi dupa deces, preotul impreuna cu cortegiul mortuar pornesc spre cimitir unde sunt savarsite ultimele ritualuri. Rudele au rolul de a imparti haine si hrana in amintirea defunctului la 3, 6, 9 si 40 de zile de la moarte, precum si la 3, 6, 9 luni, la an si din an in an pana la implinirea a 7 ani de la deces.

Distribuie postarea
Share

Autor:

Casa funerara SC One Marck International SRL ofera in mod curent 6 pachete de inmormantare, in functie de experienta si buget. Poate sa ofere transportul auto intern dar si international (repatrieri) alaturi de servicii de imbalsamare si cosmetica mortuara.

This author has published 5 articles so far.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?