Paleta de machiaj te ajuta sa te transformi intr-un mod frumos

1 august, 2018 | Autor: | Posted in Cosmetica

Paleta de machiaj este un instrument profesional care contine farduri pentru ochi, buze, fata si este cu adevarat multifunctionala. Aceste palete pentru machiaj includ mai multe nuante pre-selectate si sunt adesea create pentru mai multe variante de make-up, atat pentru zi cat si pentru seara.  De asemenea, paleta de machiaj poate fi utila atat pentru incepatori, cat si pentru artistii profesionisti de make-up.

Acest instrument de make-up  este potrivit pentru crearea machiajului de zi si de seara. Exista nuante si cu un finisaj mat si nuante stralucitoare. O formula speciala este responsabila pentru saturatia si rezistenta culorii si textura catifelata pentru usurinta umbririi. Pentru aceasta, poti folosi o perie cu doua fete care te ajuta la aplicarea fardurilor mult mai usor.

Textura fardurilor de ochi

In paleta de machiaj exista un numar urias de nuante diverse, unele cu un aspect mat, altele stralucitoare, cu textura cremoasa etc.  Fardurile mate sunt ideale pentru machiajul de zi cu zi si sunt potrivite in special pentru fetele cu piele grasa. Paleta  formata numai din nuante stralucitoare nu este in intregime universala, dar va fi utila daca ai deja doua sau trei seturi de culori de baza preferate. Paletele cu farduri cremoase au un caracter persistent si sunt destul de pigmentate. Aceasta este o alegere ideala pentru femeile cu piele uscata.

Alegerea culorilor

Femeile cu ochii negri, trebuie sa opteze pentru  culorile rafinate, in nuantele pietrelor pretioase de rubin si ametist, accentuand perfect nuanta ochilor. Daca preferi un ton mai redus, alege palete cu nuante calde de maro. Ochi verzi prefera tonurile de mustar si de piersica calda, care sporesc in mod avantajos nuanta de smarald a ochilor. Daca combini aceste nuante cu ciocolata, obtii expresivitate. Nuantele aurii vor evidentia suplimentar ochii. Fetele cu ochi albastri sunt sfatuite sa foloseasca nuante de violet sau de liliac. Aplicarea se poate face cu usurinta, printr-un machiaj redus in timpul zilei si accentuat pentru o seara stralucitoare. Daca doresti sa subliniezi profunzimea ochilor, utilizeaza nuantele de bronz.

Selectarea paletelor de machiaj

Daca nu esti initiata in arta machiajului, arunca o privire mai atenta la paletele de farduri profesionale sau la seturile profesionale. In astfel seturi sau palete, se gasesc de obicei,  de la trei la zece nuante. Cu ele, vei invata rapid cum sa combini culorile si cum sa le aplici corect. Atunci cand alegi o paleta de farduri, acorda atentie compatibilitatii nuantelor si texturilor. Toate fardurile trebuie sa se combine perfect unele cu altele. Unele palete de machiaj, contin pe langa farduri de ochi si rujuri pentru buze,  iar acest lucru inseamna ca paleta de machiaj este  un instrument extrem de profesional. Cele care includ mai multe nuante de farduri de ochi si rujuri pentru buze,  sunt potrivite pentru fetele conservatoare care prefera o gama de culori si un mod de finalizare a machiajului. Daca cumperi o paleta machiaj pentru tine, ar trebui sa te decizi ce tip de machiaj vei folosi. Pentru machiajul de zi cu zi, alege palete cu nuante deschise si textura confortabila.  Palete cu culori mai vii sunt folosite pentru machiajul de seara.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 12 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?