Purtarea bebelusului vara

13 iulie, 2015 | Autor: | Posted in Copii, Familie, Maternitate, Nou-nascuti

Purtarea bebelușului pe timp de vară poate pune probleme atât mamelor cât și bebelușilor,  din cauza căldurii de aceea sunt recomandate anumite condiții pentru a face din babywearing o experiență plăcută.
Și cu bebeluș în brațe și fără el, tot va fi cald, așadar trebuiesc evitate orele periculoase ale amiezii, folosite pălăriuțe care acoperă ceafa, protecție spf și trebuie acordată multă atenție hidratării atât mamei cât și bebelușului. Deși purtarea skin on skin este de necomparat, pe timpul verii aceasta poate deveni neplăcută atât pentru mama cât și pentru bebeluș și poate produce iritații la nivelul pielii acestuia din cauza transpirației, mai ales dacă are o piele sensibilă de aceea este important ca bebelușul să aibă un body subțire pe el, iar mama un tricou subțire. Este necesar să fie uzitate materiale din fibre naturale, non-sintetice. Ca mijloc de purtare, wrapul elastic nu este cel mai recomandat pe timpul verii din cauza celor 3 straturi de material care înfășoară bebelușul, putând duce la supraîncalzire. Dacă la un bebeluș mare sau un toddler, un ssc în spate poate fi util, slingurile oferă comfort încă de la naștere. Bumbacul, inul și mătasea sunt materiale prietenoase pe timpul verii.
Bumbacul este cel mai gros dintre ele, oferă susținerea perfectă și copiilor mai mari, care nu stau tocmai lipiți de mamă.
Inul, deși este mai subțire, este de cinci ori mai rezistent, mai răcoros și mai fin decât bumbacul, oferind suport bun atât pentru bebeluș mic cât și pentru toddler.
Mătasea este cel mai răcoros și subțire material din care se fac slinguri. Doar o adiere de vânt se poate compara cu atingerea mătăsii, pe timpul verii, când este cald, sau poate o ploaie ușoară de vară. Datorită  faptului că sunt utilizate două straturi de mătase, poate fi folosit și la bebeluși mai mari.
Așadar bw poate fi o experiență pozitivă și pe timpul verii atâta timp cât sunt folosite materiale naturale și cât mama și bebelușul sunt protejați de căldură și bine hidratați.

 

Preluare de pe Blog Mamagolo http://www.mamagolo.com/mamagolo-blog

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns