(RE)inprospatarea dormitorului

2 septembrie, 2015 | Autor: | Posted in Alergii, Familie, Sanatate

Adormi usor si cu placere intr-o casa confortabila si sanatoasa

Un dormitor ar trebui sa fie curat si confortabil, un refugiu de la o lume exterioara stresanta. Dar multe dintre obiectele pe care le avem in preajma pot sa ne faca mai mult rau in loc sa ne aduca confort. Pentru a te asigura ca spatial de dormit este cat se poate de ‘verde’ urmeaza aceste strategii extrem de usoare.

In primul rand, atunci cand este vremea sa zugravesti, ai grija sa folosesti vopsele cu adaos cat mai mic de plumb. Vei obtine in felul acesta atat avantajele unui mediu curat si sanatos cat si avantajele unui aspect mult mai natural.

Acum la partea de mobila. Alege mobila din lemn masiv sau mobila second. Amandoua sunt alternative sanatoase la mobilierul facut din rumegus presat (PAL), care datorita metodei de fabricare poate sa elibere in aer vapori toxici.

Mai departe cauta saltele pentru pat care sa fie confectionate din fibre naturale, asternuturi din in si daca exista posibilitatea la fel si cu draperiile. Gama de produse din bumbac organic sau in existenta pe piata este foarte variata si gasirea unui model care sa placa atat lui cat si ei nu va fi o problema. Si nu uitati, saltele din materiale organice au inceput sa se gaseasca si la noi.

Acelasi motiv pentru care ar trebui sa folositi vopsele cat mai ecologice este valabil si in interiorul dormitorului, la textilele folosite. Conform unor studii americane, riscam sa ne expunem in interiorul casei la peste 80,000 de chimicale nocive datorita diverselor metode de fabricare a obiectelor care ne inconjoara.

La multe din aceste chimicale inca nu au fost testat efectul pe care il au asupra organismului, dar diverse dovezi stiintifice aparute de-a lungul anilor ne indica faptul ca aerul din interiorul casei poate fi mai poluat decat cel de afara.

Intradevar, agentia americana pentru protectia mediului (EPA-Environmental Protection Agency) a gasit in interiorul caselor cateva zeci de poluatori comuni care aveau nivelul de 2-5 ori mai mare decat in exteriorul casei. Casele care sunt izolate puternic pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic mentin in interior substantele volatile care sunt eliberare de PAL, mobilier, tapet, mochete, vopsele si diverse substante de curatare. EPA afirma ca multe din aceste substante sunt iritante pentru mucoasa nazala, pentru gat si ochi. Unele din aceste substante au fost asociate cu malformatii la nou-nascuti, cancer si daune ale creierului.

Multe din problemele cronice de sanatate, cum ar fi astmul si sensibilitatea crescuta la diverse chimicale, care sunt asociate partial cu poluarea din interiorul casei, ar putea fi prevenite. Avand in edere ca o buna parte din viata o petrecem dormind una din principalele prioritati pe care ar trebui sa le avem este igienizarea corespunzatoare si transformarea dormitorului intr-un mediu cat mai natural si lipsit de chimicale.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 86 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?