Service specializat pentru camioane si autobuze

25 februarie, 2018 | Autor: | Posted in Auto

Rareori vedem un service specializat pentru camioane si autobuze cu toate ca de multe ori sunt necesare pentru diverse reparatii mai speciale. Nu sunt foarte multe astfel de service-uri pentru ca cererea nu este atat de mare incat sa aiba o piata suficient de mare pentru dezvoltare, daca nu au si alte lucrari cu care sa umple golurile.

Foarte multi transportatori aleg sa nu-si aduca acasa camionul pentru reparatii ci se orienteaza catre prima firma de reparatii mai ales daca vehiculul este la mii de km distanta de casa. Este o alegere pur economica si de cele mai multe ori au dreptate in aceasta privinta, pentru ca transportul vehiculului pana acasa este posibil sa coste mult mai mult decat repararea lui pe loc.

Reparatii cutii de viteze, o ramura importanta in service camioane

Cutiile de viteze se stricau in general foarte rar la camioanele de acum 15-20 de ani pentru ca erau preponderent manuale si aveau o fiabilitate ridicata si durata de viata lunga. Un service specializat pe reparatii cutii de viteze avea o importanta mai mica.

Astazi, camioanele noi, sunt echipate cu componente electronice sofisticate pentru a ajuta cat mai mult soferii. Din pacate ce este mai modern nu inseamna ca este si mai rezistent. De exemplu se stie despre cutiile de viteze automate camioane ca se strica mai rapid decat cele manuale de pe vremuri.

Astfel cutiile de viteze care pana acum au fost considerate aproape indestructibile, au devenit unele care sa aiba nevoie de o intretinere mai atenta si reparatii periodice. Defectiunile care apar in general nu sunt mecanice ci mai mult la componentele electrice care coordoneaza acest mecanism.

De multe ori aceste defectiuni se datoreaza utilizarii gresite a vehiculului sau sunt efectul unor abuzuri cum ar fi utilizarea magnetului la conducere pentru a nu fi inregistrata cursa. Bineinteles ca soferii nu intotdeauna recunosc aceste abuzuri sau sunt pusi chiar de patroni sa utilizeze aceste tehnici care au ca si rezultat dereglarea sistmului electronic al camionului.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?