Simplitate si eficienta, cu Access Point Wireless EAP120

24 martie, 2017 | Autor: | Posted in Comert online, Electronice

Nimic nu pare mai simplu atunci cand ai in fata un dispozitiv Access Point Wireless EAP120 care iti ofera toate facilitatile de care ai nevoie pentru a fi conectat la realitate. TP-Link EAP120 poate fi montat atat pe tavan, cat si pe peretii laterali ai locuintei ori biroului, asigurand legatura necesara intre punctele neacoperite din casa, in ceea ce priveste accesul la internet. Exista modele care lucreaza atat in banda de 2.4 GHz si in cea de 5 GHz, atingand viteze Wi-Fi de pana la 600 Mbps. Deocamdata, EAP 120 s-a oprit la o viteza de 300 Mbps.

Pe tavan sau pe perete?

E posibil ca multi dintre noi sa fi sesizat la un moment dat prezenta unor cutii albe in marile lanturi de magazine sau in diverse restaurante sau camere de hotel. Acestea nu sunt nici detectoare de incendiu, nici aparate de alungat insectele, ci puncte de acces pentru internet. Amplasate in zone strategice, acestea au rolul de a distribui mai departe semnalul de internet acolo unde simpla prezenta a unui router nu mai este de ajuns. Access Point Wireless EAP120 surprinde totusi prin simplitatea constructiei si, mai mult, a modului de instalare, fiind prevazut cu un kit care face ca totul sa para mult mai simplu. Mai toate dispozitivele din gama sa beneficiaza de tehnologie Power over Ethernet (PoE), pentru o implementare cat mai flexibila. EAP120 este prevazut insa cu port Ethernet Gigabit, capabil sa asigure conexiuni wireless de mare viteza, cu transferul unui volum mare de date pe unitatea de timp. Totodata, alaturi de aceste doua porturi, avem butoanele de power si de reset, alaturi de sistemul de siguranta de tip Kensington. Nu in ultimul rand, designul carcasei este conceput de asa natura incat previne depunerea prafului, asigurandu-i in acest sens o functionare mai indelungata.

Procesor puternic si softuri asociate disponibile

Access Point Wireless EAP120 vine dotat cu un chipset Qualcomm Atheros care lucreaza la viteza de 560 MHz, capabil a exercita multiple functii, oferind totodata conexiuni wireless stabile, cu o larga acoperire. De asemenea, softul de administrare permite gestionarea usoara a mai multor dispozitive de acelasi tip puse sa lucreze impreuna, prin folosirea unui singur IP. Cat priveste autentificarea utilizatorilor Wi-Fi, aceasta se face, la fel ca si pe alte dispozitive din aceeasi gama, cu ajutorul functiei Captive Portal. Din ratiuni de siguranta, aceasta solicita, celor care vor sa se autentifice, efectuarea mai multor pasi, inainte de a li se permite accesul. Tot ca masura de siguranta a retelei, dispozitivul foloseste sistemul WPA/WPA2-enterprise 802.1X, cu detectare AP Rogue. Mai trebuie mentionat ca EAP120 indeplineste mai multe moduri de operare, iar una din functiile sale prioritizeaza datele de acelasi tip, pentru a asigura un trafic lipsit de intreruperi.

Verdict

Destinat cu precadere companiilor si lucrului in retea, Access Point Wireless EAP120 vine sa completeze un gol pe piata serviciilor de internet in sensul asigurarii unei retele fara prea multe cabluri si fire, dar care incearca sa fie la fel de eficient ca acestea. Cu o putere de transmisie rezonabila si un sistem de siguranta a datelor bine pus la punct, EAP120 satisface nevoile oamenilor de business in materie de viteza si confidentialitate  a datelor. Access Point-ul EAP120 poate fi cumprat cu reducere de la Oaierless. Vezi pretul aici.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?