Transportatorii in pericol. Ce pregateste ITM pentru companiile de transport rutier?

27 septembrie, 2018 | Autor: | Posted in Auto

Anul acesta a venit cu destule schimbari legislative, asa invat ITM pregateste cateva surprize pentru unele companii din Romania. In cadrul acestora sunt surprinse si companiile de transport rutier.

 

In perioada aprilie – decembrie 2018 se vor desfasura nenumarate controale ale ITM pe sectiunea companiilor de transport. Noul cod rutier previne cateva contraventii noi, iar noile schimbari din domeniul resurselor umane prevad si ele cateva modificari in sistemul de salariati, asa incat ITM si organele de politie isi vor intra in drepturi anul acesta.

 

Campanii de amenzi usturatoare

Inspectia Muncii a demarat deja in mod preventiv o campanie pentru informarea si constientizarea angajatorilor care desfasoara activitati de transport rutier marfuri periculoase sau transporturi agabaritice, avand in vedere impactul social si consecintele ce pot avea loc in cazul unui accident rutier in care sunt implicate autovehicule angrenate.

 

Insa campania nu s-a desfasurat doar la nivel informativ. In cadrul controalelor de rutina s-au aplicat amenzi, iar unele dintre acestea au ajuns si la 20.000 de lei.

 

In continuare, actiunile de control vor avea ca scop imbunatatirea securitatii si mentinerea normelor legislative aflate in vigoare, pentru ca soselele din Romania sa isi poate purta la destinatie calatorii in siguranta.

 

Brasovul – punctul culminant in aceasta activitate

Brasovul a fost primul oras pus pe lista controalelor, poate din cauza ca in acest oras, dar si pe intinderea intregului judet figureaza mai multe companii extrem de mare, fabrici si uzine care folosesc des transportul pentru a importa / exporta piese, produse sau alte utilaje.

 

Astfel, in Brasov a inceput deja o campanie de pregatire a angajatorilor din sectorul de transport rutier cu privire la obligatiile legale si a tuturor factorilor implicati de aceasta activitate.

 

Sanatatea in munca, securitatea la locul de munca si pe traseu, acestia sunt principalii factori urmariti de ITM in cadrul controalelor, iar politia ajuta foarte mult in cazul acestor controale prin verificarea aspectelor legale si de circulatie.

 

Asadar, anul 2018 pare a fi un an greu pentru transportatori. Acestia trebuie sa aiba grija pe doua fronturi, din punct de vedere legal si din punct de vedere a circulatiei. Amenzile in ambele cazuri pot incepe de la 2000 de lei si pot urca chiar la cateva mii de euro.

Distribuie postarea
Share

Autor:

This author has published 89 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?