6 idei de afaceri online care vor avea succes in 2015

posted in: Cariere, Dezvoltare personala, Internet | 0

Una din cele mai rapide metode de a incepep o afacere este in mediul online. In loc sa irosesti zeci de ore si sa cheltuiesti mii de lei pentru a gasi locatia fizica perfecta, poti sa iei o afacere online pe care sa o faci functionala in cateva zile la un pret mult mai mic. Pe langa ideea care sa atraga clienti vei mai avea nevoie si de un site care sa arate si sa functioneze foarte bine si sa gasesti metode de a atrage clientii (prin metode de optimizare SEO, social media email markenting sau content). Daca crezi ca ai ce iti trebuie pentru a deveni unul  din antreprenorii online ai anului 2015, gasesti mai jos cateva idei de afaceri pentru a te ajuta sa incepi.

  1. Retailer specializat – un magazin online iti permite sa ajungi la clienti din toata lumea, iar acest lucru iti permite sa te specializezi pe o anumita nisa. Indiferent ca vrei sa construiesti casute din lemn pentru papusi, sau esti producator de mancare organica pentru caini, exista o piata si o clientele pentru toate. Folosind un serviciul de hosting cu platforme de e-commerce integrate afacerea ta va fi in picioare intr-un timp foarte scurt. Multi vanzatori vor trimite produsele pe cheltuiala lor catre clienti ceea ce te scuteste pe tine de un efort si cheltuiala suplimentare.
  2. Consultant social media – firmele mai mari pot sa angajeze o agentie sau o persoana desemnata care sa se ocupe de contul lor de Facebook si Twitter in permanenta. Dar multe din firmele mici trebuie sa faca acest lucru singure. Avand atat de multe alte responsabilitati, proprietarii de afaceri sunt deseori mult prea ocupati pentru a gasi si implementa o strategie potrivita de marketing online. Ca si consultant ii poti ajuta sa gaseasca cea mai buna tactica, le programezi postarile si continutul pentru publicul larg. Pe masura ce like-urile se aduna iar pagina creste, la fel va face si afacerea ta.
  3. Web design – s-a intamplat vreodata sa intri pe un site si sa pleci imediat pentru ca nu ti-a placut felul in care arata? Daca ai ceva cunostinte de HTML si ‚ai un ochi’ pentru design poti deschide o afacere de creare a unui site atractiv si usor de folosit pentru afacerile mai mici. Iti poti pune indemanarea la bun folos pentru proprietarii de afaceri care vor sa-si creasca afacerile in mediul online si sa le duca la un alt nivel. Creaza-ti un portofoliu de clienti facand freelancing la job-uri mai mici, dupa care creaza-ti propriul site pentru a arata portofoliul si lucrurile vor merge de la sine.
  4. Scriitor de CV-uri si scrisori de intentie – e un adevar destul de greu de ingerat, dar un CV care sa iasa in evidenta si o scrisoare de intentie pot face diferenta atunci cand aplici pentru un loc de munca. In timp ce listarea realizarilor poate parea un lucru foarte simplu, arta fina a laudarii cu smerenie ne scapa de multe ori. Poti fi angajat sa ii ajuti pe altii sa se angajeze prin scrierea unor CV-uri fenomenale. Profita de importanta social media si ofera-te sa le realizezi si profilul de LinkedIn
  5. Freelancer profesionist – posibil sa nu consideri freelancing-ul drept o afacere, dar cu tot mai multe companii care au nevoie de colaboratori part-time pentru a-si umple golurile, nu este greu de imaginat cum poti sa-ti castigi existenta facand asta. In functie de abilitatile pe care le aiai putea sa lucrezi pentru diverse companii pe mai multe domenii.
  6. Marketing afiliat – daca esti o persoana careia ii place sa lase comentarii pe situri precum eMag, nu o mai face pe gratis. Publicitatea ‚din gura in gura’ este in continuare un mare generator de venituri pentru companii, iar multe din afaceri sunt dispuse sa imparta profitul cu tine pentru a le promova afacerea sau produsele online. Daca ai un site cu mult trafic e posibil sa iti vina mai usor sa faci asta.

Speram ca v-a ajutat acest articol iar pentru orice alte idei va rugam sa lasati un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *