Asigurarea pentru bicicletă – utilă sau nu?

posted in: Asigurari | 0

La noi în țară prea puțină lume știe de existența poliței de asigurare pentru bicicletă, fie că este vorba despre cicliști ori brokeri. Dar încet, încet lucrurile încep să se miște și pe piață au apărut câteva companii care oferă posibilitatea încheierii unei asigurări pentru acest mijloc de transport.

Ți-am stârnit interesul? Citește informațiile de mai jos și vei găsi multe alte detalii interesante cu privire la acest subiect. Acestea iți vor fi de folos dacă ai o bicicletă scumpă pe care ai dori să o protejezi, mai ales de furturi.

Iată care sunt cele mai importante tipuri de polițe pentru care poți opta.

1. Asigurare antifurt

Furtul de biciclete este un fenomen care a luat o amploare din ce în ce mai mare la noi în țară. Zilnic cineva trebuie să se confrunte cu o astfel de problemă, indiferent că este vorba de o bicicletă scumpă ori una moștenită de la părinți. Există chiar și un website dedicat celor carora le-a fost furată bicicleta și încearcă să o găsească. Hoții de biciclete nu aleg, ci dau lovitura în locuri din cele mai neașteptate.

Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că pot încheia o asigurare împotriva furtului. Dacă vrei o astfel de poliță este suficientă o minimă documentare pe Google și vei găsi destui brokeri de asigurări dispuși să te ajute.

2. Asigurare de călătorie

În cazul în care ai încheiat o poliță ca cea de mai sus, verifică să vezi dacă aceasta acoperă și cazurile de furt ce ar putea avea loc atunci când ești departe de casă, fie la noi în țară, fie peste hotare. Dacă nu (sau dacă nu ai deloc asigurare pentru bicicletă), atunci ar fi bine să optezi pentru o poliță de călătorie.

Citește bine condițiile acesteia și asigură-te că vei fi despăgubit corepunzător în cazul în care bicicleta îți va fi furată ori dacă se va pierde în timpul transportului.

O idee bună este să verifici și politica de despăgubire a companiilor aeriene/feroviare, etc. cu privire la politica de despăgubire în cazul în care bicicleta îți va fi pierdută/furată în timpul transportului.

3. Asigurare în caz de accident

Cea mai importantă poliță de asigurare pe care trebuie să o închei dacă obișnuiești să mergi mult pe bicicletă și pe distanțe lungi în fiecare zi (dar nu neapărat).

Din ce în ce mai multe accidente în care sunt implicați bicicliști au loc în ultima perioadă și nimeni nu se gândește la asigurare în astfel de cazuri. Indiferent de tipul accidentului, dacă ești sau nu vinovat, în cazul în care ești rănit sau bicicleta suferă daune mari, o asigurare te poate scăpa de multe probleme și bătăi de cap.

Acestea fiind spuse, iată că deși subiectul nu este foarte cunoscut la noi în țară, asigurarea de bicicletă nu ar trebui să lipsească niciunui împătimit al ciclismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *