Beneficiile vaslitului pentru persoanele in varsta

posted in: Sanatate | 0

Vaslitul este o forma ideala de a face miscare, atat pentru batrani cat si pentru cei mai tineri. Fiind o activitate aerobica, acesta imbunatateste circulatia si sanatatea inimii, asa ca este lesne de inteles de ce persoanele mai in varsta ar trebui sa faca mai mult o astfel de miscare.

Vaslitul poate reduce simptomele a numeroase afectiuni ale inimii, dar si a altor afectiuni precum artrita, astmul si chiar depresia. Cu toate acestea, daca stii ca ai grave probleme cu inima sau cu plamanii, nu ar trebui sa faci un astfel de efort inainte de a consulta un medic. Si chiar daca medicul isi da acordul, ai grija sa nu exagerezi cu miscarea.

Daca ai unda verde sa vaslesti, ai de ales intre doua variante: vaslit in aer liber sau in interior.

1. Vaslit in aer liber

Principalul beneficiu al vaslitului in aer liber, in afara de beneficiile pentru sanatate, este ca te poti bucura de aer curat si de o plimbare linistita cu barca. Astfel, iti vei imbunatati nu doar sanatatea, ci si starea de spirit.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa pleci in plimbari prea lungi neinsotit. Din cauza varstei inaintate si a problemelor de sanatate, poti intampina anumite probleme, asa ca este mai sigur sa mergi insotit sau sa iei tot timpul telefonul cu tine.

Cea mai buna si sigura varianta pentru tine ar fi sa mergi in plimbare cu barca alaturi de un grup de persoane de varsta ta. Astfel nu doar ca vei fi mai in siguranta, dar vei putea si sa socializezi pe parcursul traseului.

2. Vaslitul in interior

Pentru a face un astfel de sport este necesar sa te inscrii la o sala ce are disponibile aparate de vaslit sau sa iti achizitionezi un astfel de echipament pentru la tine acasa.

Avantajul practicarii vaslitului in interior este ca il poti practica in orice moment iti doresti, ziua sau noaptea, indiferent daca ploua sau ninge, etc. Pe de alta parte, insa, multe persoane sunt de parere ca o astfel de activitate este destul de plictisitoare si renunta repede la ea. Depinde foarte mult de temperamentul pe care il ai. Pentru unii este mai potrivit vaslitul in aer liber, in timp ce pentru altii aparatul de vaslit este mana cereasca.

Daca te plicisesti in timp ce vaslesti in interior, poti alege sa asculti muzica sau sa te uiti la televizor.

Acestea fiind spuse, indiferent de tipul de vaslit pe care alegi sa il practici, in aer liber sau in interiosr, cel mai important este sa il practici cu placere. In acest fel vei fi mai putin tentat sa renunti la miscare si vei avea posibilitatea sa te bucuri de beneficiile amintite la inceput, cum ar fi cresterea mobilitatii, reducerea starii de depresie, imbunatatirea sanatatii cardiovasculare si multe altele, la fel de importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *