Cafeaua bulletproof – benefică sau nu pentru sănătate?

posted in: Sanatate | 0

În ultimii ani a devenit foarte populară o dietă menită să te energizeze, să te ajute să slăbești și să te facă, per ansamblu, o versiune mai bună a ta. La baza acestei diete stă cafeaua. Dar nu una obișnuită, ci îmbogățită cu unt și ulei de cocos.

Dar, deși multă lume o adoră și o urmează cu sfințenie, medicii nutriționiști sunt mai rezervați în ceea ce privește beneficiile acestei cafele asupra sănătății. Dar să vedem cum poți să obții o astfel de cafea, apoi rămâne la latitudinea ta dacă o vei încerca sau nu.

Cum pregătești o cafea bulletproof

În primul rând, pregătește cafeaua așa cum faci în mod obișnuit. Dar, atenție, nu orice fel de cafea. Pentru această băutură să recomandă o cafea specială, denumită tot bulletproof, care nu conține anumite ciuperci care apar în mod obișnuit în timpul fermentației. Caută, deci acest sortiment de cafea, apoi prepară băutura în mod normal.

După ce ai preparat-o, adaugă 1-2 lingurițe de unt nesărat, ecologic, 1 linguriță sau două de ulei de cocos și amestecă bine (de preferat la blender). Opțional, mai poți adăuga și un strop de scorțișoară.

Cum te ajută cafeaua bulletproof?

Potrivit inventatorului acesteia, Dave Asprey, această cafea ”stimulează activitatea creierului, energia, vă face să munciţi mai bine, să fiţi un părinte mai bun, un prieten mai bun şi o persoană mai bună. O beţi dimineaţa şi imediat nu mai aveţi chef să mâncaţi nimic. Creierul primeşte energie care nu provine din zahăr, foamea dispare şi sunteţi liber”.

Așadar, dacă e să te iei după spusele creatorului ei, această dietă te ajută să slăbești, să fii mai energic și mai productiv. În plus, te poți bucura și de beneficiile uleiului de cocos.

Povestea cafelei bulletproof

Asprey a avut ideea acestui regim în 2004, în timpul unei călătorii în Tibet când, afectat de altitudine, s-a simţit slăbit până când a încercat un ceai cu unt de iac. Impresionat de efectul energizant al băuturii, a vrut să îl adapteze pentru viaţa occidentală.

Cafeaua cu unt şi ulei a devenit rapid un mini-imperiu dietetic, fiind prezentată într-un best-seller care face în mare parte apologia unei hrane sănătoase (multe proteine, legume verzi, puţine feculente etc.). Un prim magazin s-a deschis în California, în oraşul Santa Monica, iar un site internet comercializează o întreagă gamă de produse mai mult sau mai puţin legate de nutriţie: băutura gata de consum în capsule, „kituri de performanţă” pentru pregătirea acasă, dar şi saltele care induc somnul, veioze de noapte, ecrane zen pentru iPhone etc.

Firma creată de Dave Asprey a strâns 9 milioane de dolari pentru dezvoltarea reţelei sale de magazine de vânzare.

Asociaţia britanică de dietetică a introdus însă regimul „Bulletproof” în Top 10 regimuri ale celebrităţilor care trebuie evitate în 2016, considerând că el se bazează pe un principiu de clasificare a alimentelor „în contradicţie cu recomandările pentru sănătate” şi a cărui eficienţă nu a fost dovedită.

Articol creat de Expresor Cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *