Cât au cheltuit americanii pe operațiile estetice și intervențiile de remodelare corporală în 2018?

posted in: Cosmetica | 0

„Frumusețea este în ochii privitorului” spune un vechi proverb. Cu toate acestea, oamenii încă își revendică dreptul de a căuta un ideal estetic individualizat. Cu toții ne dorim să fim unici, să arătăm impecabil și să ne diferențiem de ceilalți prin frumusețea și prin eleganța pe care o afișăm zilnic.

Iar aceste 2 caracteristici ne costă scump uneori. Cam cât de mult ne poate costa frumusețea ne zic specialiștii Forbes.com, care conchid că în 2018, piața „high-tech beauty” și a procedurilor de înfrumusețare a crescut cu nici mai mult nici mai puțin de 117%.

Conform jurnaliștilor Forbes care au analizat statisticile domeniului, un american cheltuie în medie 300.000 dolari doar pe produsele cosmetice de îngrijire a feței. Iar pe lângă aceste sume, putem lua în calcul și tratamentele de înfrumusețare pe care oamenii le cer când ajung în clinicile de specialitate.

În afara produselor, doar pentru diverse proceduri de remodelare, americanii au cheltuit în anul 2018 peste 17,8 milioane de 16,5 miliarde de dolari.

Care sunt top 5 cele mai cerute proceduri de remodelare corporală în saloanele din State?

Conform unui studiu realizat de Asociația Americană a Chirurgilor Plastici, cele mai cerute proceduri într-un salon estetic sunt:

  • mărirea sânilor – cu peste 300.000 operații anuale și o creștere de 4%
  • procedurile de liposucție – 258,780 de operații și o creștere de 5%
  • rinoplastia – cu peste 213.000 operații și o creștere de 2%
  • liftingul facial – mai ales în zona ochilor – cu aprox. 206.000 operații și o creștere de 1%
  • operația de micșorare a abdomenului prin eliminarea grăsimii – 130.081 de operații.

Alături de toate aceste proceduri, specialiștii au realizat un studiu și în cazul celor mai cerute intervenții minim-invazive. Rezultatele sunt următoarele: pe locul 1 – cea mai cerută procedură este cea de mărire a buzelor, cu peste 7,4 milioane de cereri. Iar în top se mai află procedurile de peeling și procedurile de smooth filliing – o tehnică de reîntinerire a feței prin injectarea unor substanțe active ce hidratează și protejează pielea.

Care sunt cele mai noi tendințe în cosmetică și remodelare corporală?

Întrebați ce părere au despre viitorul acestei piețe, specialiștii au spus că bula de creștere nu se va opri aici, deoarece tehnologia extrem de avansată începe să ofere tratamente cât mai complexe, cu beneficii vizibile și, foarte important, total non-invazive.

Specialiștii consideră că 2018 a fost anul în care chirurgia plastică a învățat pe deplin să colaboreze cu sectoarele de înfrumusețare și remodelare corporală prin proceduri estetice non-invazive, observându-se o creștere clară pe acest segment.

Preferința femeilor care doresc să fie frumoasă, să aibă o imagine impecabilă este evidentă. Apetența spre astfel de proceduri este uriașă, studiile arătând că până în 2022 piața domeniului esteticii va depăși câteva miliarde de dolari, putând ajunge la o creștere de peste 12%. Numai procedurile de rejuvenare a pielii pot aduce până în acest an un buget de 2,2 miliarde de dolari clinicilor de specialitate. Asta după ce această procedură pare a fi una dintre cele mai căutate tendințe în saloanele de profil, cu o creștere de peste 25% în ultimii 3 ani.

Cum stă România comparativ cu aceste cifre?

Deși aflată la polul opus în ceea ce privește cheltuielile, piața serviciilor de remodelare corporală este în continuă creștere în România. Conform unui interviu apărut în Ziarul Financiar, ce remarca opinia unor specialiști din domeniu, serviciile de remodelare corporală și de masaj sunt cele mai cerute de către clienți. Iar acest trend pare a se păstra în foarte multe alte saloane de profil, conform reprezentanților acestor afaceri.

Așadar, chiar dacă România este în urmă cu ceea ce privește sumele cheltuite de către clienți pe astfel de proceduri, se pare că piața reușește totuși să se îndrepte spre tendințe extrem de optimiste în ceea ce privește creșterea.  
Sursa: Feminasmed.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *