Crearea unei descrieri a paginii face o diferență pentru creșterea traficului către un site web? Raspunsul este da!”. De fapt, o descriere este esențială pentru SEO. Cu atât mai mult când mulți oameni lasă această etichetă deoparte, în cele din urmă, poate genera performanțe grozave.
SEO este o strategie de detaliu, iar meta descrierea face parte dintr-un set de optimizări care trebuie făcute pentru ca această strategie să funcționeze cu adevărat.
Chiar vrei să știi de ce meta descrierea este fundamentală în optimizarea SEO a unei pagini? Consultați trei motive bune:
Descrie pe scurt conținutul paginii
Pe internet totul este dinamic și imediat. Oamenii, mai ales atunci când caută informații, doresc conținut relevant pentru „ieri”, informații clare și simple . Să petreci ore întregi în fața computerului, sau a telefonului mobil, pentru a clarifica îndoielile, nu este o caracteristică comună la cei de pe cealaltă parte a ecranului.
Prin urmare, crearea unei meta descrieri permite o interacțiune mai dinamică, este mai ușor pentru utilizator să identifice dacă ceea ce ai de oferit este ceea ce are nevoie, într-un mod mai agil. Dintr-o lectură rapidă și dinamică, el poate concluziona dacă intrarea în pagina ta este cea mai bună opțiune în acest moment. Și exact asta vrei și de ce are nevoie afacerea ta, nu?
Este un fel de publicitate directă.
Un alt punct care demonstrează importanța descrierii Meta este că constă într-o reclamă simplă, rapidă și foarte directă. Scopul tău este unul singur: să ieși în evidență și să atragi potențiali clienți potențiali către adresa linkului în cauză.
Textul de descriere ar trebui să fie pregătit cu aceeași grijă atunci când creați o campanie Google Ads, de exemplu.
Conținutul trebuie să fie convingător, să conțină un îndemn la acțiune și să fie convingător până la punctul în care utilizatorul dă clic pentru a afla mai multe.
Îmbunătățiți rata de clic și rata de vizite
Principalul rezultat al acestei reclame directe care oferă agilitate utilizatorului de internet este perfect pentru cei care au un site web, magazin virtual, blog și altele asemenea: acest lucru îmbunătățește rata de clicuri și vizite pe site-ul tău!
Și, din creșterea semnificativă a acestui trafic , puteți vedea și îmbunătățiri care au un impact direct asupra fluxului de numerar al companiei dvs. La urma urmei, cu cât oamenii vă cunosc și se implică mai mult în afacerea dvs., cu atât sunt mai mari șansele ca vânzările să aibă loc.
Acum că ți-ai dat seama cât de important este să ai o meta-descriere care rezumă conținutul paginii, este timpul să înveți cum să creezi o descriere grozavă , fără bătaie de cap. Și care sunt îngrijirea, sfaturile și cele mai bune strategii?
Vezi răspunsul de mai jos cu un pas cu pas pentru această creație:
Fii sincer și obiectiv
Primul pas pentru a crea o Meta Description de succes este să pariezi pe onestitate și obiectivitate cu cititorul tău.
Faceți un rezumat adevărat a ceea ce vor găsi pe pagina de destinație pentru a genera interes care va fi mai târziu săturat. Nu promite ceea ce nu poți livra!
Propul robot al Google poate identifica atunci când o descriere nu se potrivește cu conținutul real pe care îl prezintă pagina. Deci nu încercați să „înșelați sistemul”.
Trezește interesul cititorului
O persoană face clic pe conținutul care îi atrage cel mai mult atenția. Acesta este rolul etichetei de descriere: de a stârni interesul utilizatorilor, astfel încât aceștia să fie direcționați către site-ul dvs.
Atrageți oamenii potriviți cu o descriere dinamică , care incită internautul să dorească să citească și să afle mai multe despre subiectul care va fi abordat. Arată, în meta descriere, de ce conținutul tău este ceea ce căutau.
Folosiți un fel de CTA
Metadescrierea va fi completă doar cu un CTA, adică un îndemn . Dar ce CTA poate fi folosit în acest spațiu? Practic toate tipurile. Poate fi o invitație de a continua lectura, de a cunoaște mai multe detalii despre produs sau serviciu sau chiar o indicație de a descărca conținut, precum o carte electronică.
Mizați pe declanșatoarele mentale
Declanșatorii mentali pot fi definiți ca acțiuni impulsive, decizii luate automat de oameni. Folosirea declanșatorilor mentali într-o descriere este o oportunitate excelentă de a converti cititorii.
Există multe tipuri de declanșatori mentali, dar crearea senzației și sentimentului de penurie, noutate și atât de multe alte tipuri sunt câteva exemple pe care le puteți folosi atunci când vă creați propriile descrieri.
Testați pentru a îmbunătăți întotdeauna
Primul pas este să includeți o meta descriere pe paginile dvs. și conținutul publicat pe blogul dvs. Vestea bună este că aceste definiții nu sunt perpetue. Le puteți modifica ori de câte ori este necesar.
Îmbunătățiți-vă în mod continuu obiectivele descrierii.
La început, îndrăznește să lansezi mai multe tipuri diferite de descriere. Apoi, evaluează care structuri au funcționat cel mai bine , adică au avut rezultate mai bune și pariază pe ele.
Actualizare descriere
Urmăriți cu Google Analytics rata de clic în raport cu impresia paginilor, acest lucru vă va oferi un model de nord care funcționează cu publicul dvs. Faceți acest lucru cu atenție și urmați întotdeauna.
Pentru a vedea dacă motorul de căutare și-a actualizat deja Descrierea, faceți o căutare pentru pagina dvs. și vedeți dacă actualizarea a fost deja difuzată. Notați când a fost lansată această actualizare și monitorizați dacă ratele dvs. de clic s-au îmbunătățit.
Folosește-ți creativitatea și nu uita pentru cine scrii.
Metadescrierea ar trebui să i se acorde aceeași grijă ca o campanie Google Ads sau orice alt conținut creat pentru web.
Având în vedere acest lucru, vă vom prezenta cele mai frecvente greșeli la crearea unei etichete de descriere. Acestea sunt cele mai frecvente 5 neglijeri.
Fii atent la toate și fă-o chiar de la început.
1) Prezentați o reclamă falsă a conținutului
Meta Descrierea ta a fost excelentă și utilizatorul de internet nu poate să nu facă clic, până la urmă, cu siguranță va găsi cel mai bun conținut pe pagina ta. Grozav! Dar este necesar să îndeplinim toate aceste așteptări . Este inutil să promiți ceva ce mai târziu nu se va împlini.
Publicitatea falsă este una dintre ancorele care vă pot scufunda afacerea. Dacă un număr mare de persoane încep să acceseze conținutul, nu găsesc ceea ce caută și pleacă în ordine , motoarele de căutare vor începe să-i scadă calitatea și pagina ta va scădea atât în clasament, cât și în rezultatele finale.
2) Deixar de utiliza a Meta Description
O altă greșeală care este încă obișnuită este pur și simplu neutilizarea Meta Description. Deși există mulți indicatori pentru îmbunătățirea SEO a paginii tale și a conținutului acesteia, nu cădea în greșeala de a crede că unii pot fi pur și simplu eliminați fără prejudecăți .
Fiecare punct contează în performanța finală a întreprinderii dumneavoastră și, prin urmare, este esențial să acordați atenție fiecărei strategii. Încercați să nu lăsați niciunul dintre ei afară, bine?
3) Uitarea cuvântului cheie
Una dintre compozițiile care nu pot fi omise în textul dvs. descriptiv este cuvântul cheie . Utilizarea lui este indispensabilă și în titlul articolelor, în URL -ul paginilor, text-alt al imaginilor și în corpul textului. Lăsând-o în afara Meta Description înseamnă pierderea oportunității de a avea rezultate mai bune.
Adăugați întotdeauna cuvântul cheie principal în acest rezumat și chiar găsiți spațiu pentru cele secundare atunci când este posibil. Rețineți că roboții Google și alte mecanisme vă vor indexa mai bine conținutul pe baza acestor precauții.
Acum nu forțați bara oblică, dacă cuvântul cheie nu se încadrează în Descriere, nu îl utilizați.
4) Lipsa de apel și de informare
Două elemente sunt de bază și trebuie să fie în Meta Descriere: recursul și informațiile. Apelul poate fi utilizarea CTA, așa cum am menționat mai devreme în acest articol.
Informațiile, la rândul lor, se referă la un rezumat eficient în care cititorul poate înțelege ce va fi de fapt prezentat în link . Fugiți de creațiile care nu au sens și care nu spun „nimic cu nimic”.
5) Meta Descriere prea lungă
În cele din urmă, rezumatul ar trebui să fie scurt, undeva între 120 și 156 de caractere. Nu depășiți această dimensiune! Dacă faci asta, meta descrierea ta va fi caracterizată greșit și, în motoarele de căutare, va fi întreruptă, un mod neatractiv de a convinge pe cineva să-ți acceseze pagina, nu-i așa?
Deci, care este importanța etichetei meta description și impactul acesteia?
Metadescrierea este eticheta responsabilă cu prezentarea unui rezumat al conținutului unei pagini.
Crearea unei descrieri optimizate și creative te va ajuta să atragi atenția persoanelor potrivite și, astfel, să crești traficul organic al site-ului tău.
În ciuda importanței sale, mulți profesioniști lasă descrierea deoparte, neștiind cât de mult poate avea impact atunci când vine vorba de a atrage atenția utilizatorilor în timpul unei căutări.
Acum că știți absolut totul despre procesul de creare a meta descrierii , este important să rețineți că a avea profesioniști experți în marketing digital este întotdeauna cea mai bună alternativă pentru a ieși în evidență pe piață. Întrucât sunt multe detalii de luat în considerare, a te asigura că nimic nu trece neobservat este cea mai bună alternativă pentru a reuși!
Agenția de Marketing Digital este o referință atunci când vine vorba de crearea, formatarea și menținerea celor mai bune tehnici SEO , fie pentru site-ul tău web, magazin virtual sau blog. Profită de ocazie pentru a-ți optimiza strategia, a-ți îmbunătăți Meta Description și, de asemenea, performanța. Contactați un expert SEO chiar acum .
Creativ24 vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare de site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri web, optimizare SEO și promovare online, design grafic și identitate companie, găzduire web și înregistrare nume de domenii.
Lasă un răspuns