Ce nume de domeniu trebuie sa iti alegi pentru afacerea ta online?

posted in: Domenii, Internet | 0
[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Desi poate pentru cei mai multi dintre webmasteri acest aspect nu apare ca si o provocare, s-ar putea sa fim surprinsi de faptul ca alegerea unui nume de domeniu potrivit se poate transforma cu usurinta intr-o adevarata bataie de cap pentru cei mai multi dintre noi. Numele de domeniu reprezinta in esenta identitatea afacerii noastre online, aspect care transforma alegerea unui astfel de nume intr-un pas deosebit de important pentru succesul viitoarei afaceri.
Numele de domeniu reprezinta practic adresa web pe care un utilizator este nevoit sa o introduca in bara de cautari a motoarelor pentrua fi redirectionat catre un anume site. Desi poate pare pentru multi dintre noi un aspect banal, s-ar putea ca pe termen lung numele de domeniu sa fie factorul responsabil pentru faptul ca afacerea noastra nu ne aduce rezultatele scontate. Este adevarat, intr-un mediu precum internetul, succesul este garantat de o serie de factori si nu strict de numele de domeniu, insa acesta are o pondere importanta in ceea ce priveste obtinerea acestuia. Iata cativa pasi importanti pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand iti alegi un nume de domeniu de la companiile de specialitate precum www.gazduire.ro.
Inainte de a incerca sa inregistrezi un nume de domeniu, este important sa ai in vedere disponibilitatea numelui de domeniu. S-ar putea ca numele de domeniu pe care ti-l doresti si pe care il consideri reprezentativ sa nu fie disponibil ,aspect care te pune automat in situatia de a-ti alege un altul. Incearca insa sa ai in vedere alegerea unor nume de domeniu cat mai scurte dar care sa fie reprezentative simultan pentru activitatea pe care o desfasurati. Un nume de domeniu lung nu doar ca este greu de memorat, insa poate simultan sa ne creeze adevarate dificultati in situatiile in care vrem sa transformam afacerea intr-un brand.
Nu utilizati niciodata cifre sau simboluri pe care le considerati cool. Chiar daca noua ne plac, acest lucru nu inseamna ca va fi si pe placul utilizatorilor nostri. In general ei nu analizeaza numele tau de domeniu, ci iau in calcul cat de usor este acesta de retinut si de introdus in bara de cautari. Un nume de domeniu cu multe cifre si simboluri s-ar putea sa fie exact paginile web pe care acestia le evita. In plus, acestea nu va ofera o imagine profesionala.
Alege intotdeauna extensia adecvata. In cazul in care magazinul sau afacerea dumneavoastra este destinat strict populatiei Romaniei, cu siguranta cea mai potrivita alegere este extensia .ro. In cazul in care vreti sa extindeti afacerea si in spatiul international, cu siguranta va trebui sa luati in calcul optarea pentru o extensie precum .com sau .biz pentru a putea ajunge la publicul tinta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *