Chiar am nevoie de un contabil?

posted in: Contabilitate, Finante | 0

Felicitari pentru firma noua firma deschisa. Acum, hai sa inceapa problemele. Ti-ai facut un SRL, un SRL-D, esti cu PFA? Indiferent de forma aleasa, daca vrei sa te ocupi de firma si sa-ti ramana timp si pentru tine, sau sa petreci si cu familia, atunci ai nevoie de un contabil care sa te ajute.

Cum iti gasesti unul care sa fie si bun si pe bani putini? Ei bine, o sa ai de cautat ceva vreme. Vezi tu, problemele contabilicesti sunt extreme de problematice. Daca ai firma trebuie sa scoti si bani din firma, dar nu o poti face oricum, ca doara nu-i pusculita ta proprie si personala. Trebuie sa te angajezi pe firma, trebuie sa ai Protectia Muncii, trebuie sa ai casa de marcat (optional, daca nu ai punct de lucru atunci nu e nevoie), ai nevoie de facturier, de chitantiei, foi de parcurs, stampila, trebuie sa-ti faci analizele si cate si mai cate. Deci nu prea o sa-ti ramana timp pentru tine. Si pe langa toate astea, chiar vei avea nevoie sa scoti bani din firma.

Ei, poate te gandesti ca nu sunt multe si le rezolvi intr-o zi, si daca esti destul de dibace, poate chiar o sa reusesti. Dar, mai mult ca sigur o sa pierzi cel putin o saptamana umbland si alergand dupa acte pe care nu le aveai, o sa reprogramezi intalniri pentru ca si altii te-au reprogramat pe tine si asa mai departe. Si te trezesti ca a trecut saptamana si te uiti la lista ta cu ce aveai de facut si vezi ca poate n-ai facut nici macar jumatate.

Si, nu te gandi ca ai scapat. La sfarsit de luna ai declaratii, la sfarsit de semestru ai declaratii, la sfarsit de an ai si mai multe declaratii. Mai angajezi pe cineva, iar trebuie sa dai o fuga la ITM, fa-i si la acea persoana PSI, se termina foile de parcurs, fugi si cumpara altele, si tot asa luna de luna, pana cand o sa te dai batut.

Asadar concluzia, chiar ai nevoie de un contabil care sa te ajute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *