Iata ce ar trebui sa stii despre greutatile de fitness daca obisnuiesti sa te antrenezi singur, acasa, si vrei sa iti achizitionezi un astfel de echipament.
Utilizatorul final
Greutatile sunt excelente pentru oricine, barbati si femei de orice generatie. Greutatile mai usoare sunt excelente pentru femeile care doresc sa isi modeleze corpul, iar cele mai grele sunt ideale pentru barbatii care doresc sa isi sporeasca masa musculara si sa isi creasca rezistenta.
Antrenamentul cu greutati fitness este excelent atat pentru utilizatorii avansati si intermediari, cat si pentru incepatori. Totodata, el este bun si pentru oamenii mai in varsta pentru a preveni atrofierea musculara si scaderea masei musculare.
Setul de greutati este binevenit in orice sala de antrenament de acasa. Cu el poti face un antrenament eficient si mai scurt ca durata, perfect pentru cei care duc lipsa de timp.
Depozitare
Pentru a nu avea gantere imprastiate peste tot pe podea, este indicat sa ai un suport pentru depozitarea acestora. Daca acesta este inclus in oferta producătorului, ar trebui sa profiti numaidecat.
Ganterele din cauciuc, luteran sau fonta se pot depozita pe standuri verticale sau orizontale. Rafturile orizontale pot sustine pana la 10, 12 perechi de gantere, iar cele verticale, pot sustine un numar similar.
Tipuri de greutati
Haltere: Sunt alcatuite dintr-o bara pentru greutati si un set de greutati libere (din metal sau plastic, mai usoare, recomandate incepatorilor) pe care le poti monta pe bara, pentru a creste greutatea. Ele asigura un antrenament stabil si variat, pe care il poti modifica in functie de progres. Exista si haltere fixe.
Halterele se folosesc cu ambele maini pentru exercitii cum ar fi: ridicari de pe banca sau de la sol, genuflexiuni cu haltera la ceafa, ridicari anterioare cu haltera, ridicari de haltera din pozitia declinat si ridicari din umeri cu haltera.
Gantere: Sunt scurte si compacte si disponibile in mai multe greutati. Exista modele fixe sau reglabile cu placi de greutate reglabile. Ganterele de folosesc pentru a lucra separat cate o mana. De obicei exercitiile se executa cu cate o gantera in fiecare mana.
Gantere kettlebell: Au devenit populare de curand. Ele se pot folosi pentru o gama variata de exercitii care implica diferite grupe musculare si asigura o combinatie eficienta intre antrenamentul de rezistenta si antrenamentul cardio, inclusiv genuflexiuni, fandari, pendulari si multe altele.
Greutati pentru glezne si incheieturi: Sunt o completare excelenta a antrenamentului aerobic. Ele iti ofera si mai multa rezistenta si iti permit sa arzi mai multe calorii si sa iti tonifiezi muschii.
Beneficii antrenament cu greutati
Este un tip de antrenament de rezistenta excelent pentru consolidarea rezistentei, pentrun cresterea masei musculare, tonifierea organismului, precum si pentru:
– Cresterea masei musculare, stimularea metablismului si scaderea in greutate,
– Imbuntatirea echilibrului, a flexibilitatii, energiei,
– Ajuta la prevenirealeziunilor,
– Prevenirea scaderii masei musculare cauzata de imbatranire,
– Prevenirea scaderii densitatii osoase cauzata de imbatranire,
– Stimularea sanatatii, imunitatii si ameliorarii problemelor de insomnie,
– Afectiuni cronice precum osteoporoza si artrita,
– Stimularea stimei de sine si imbunatatirea tuturor activitatilor fizice.
Lasă un răspuns