Cum plantam in mod corespunzator pomii fructiferi?

posted in: Gradina | 0

O livada este probabil visul oricarui gradinar si in general al oricarui iubitor de fructe proaspete si sanatoase. Ingrijirea pomilor fructiferi, desi pare o sarcina destul de simpla intr-o prima etapa, s-ar putea sa constatam ulterior ca aceasta se va transforma fara indoiala intr-o reala bataie de cap. Una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntam insa este aceea cu privire la modalitatea de plantare a pomilor fructiferi avand in vedere ca facute necorespunzator, poate afecta sanatatea pomilor, precum si calitatea fructelor pe care acestia le produc.

Pomii fructiferi se regasasesc intr-o diversitate impresionanta avand in vedere ca exista si numeroase magazine online de specialitate precum Valahiagarden.ro, magazin care ne pune la dispozitie o gama variata de pomi fructiferi. Odata alesi insa, pomii fructiferi vor trebui plantati in mod corespunzator, iar pentru acest lucru va trebui sa avem in vedere cateva aspecte deosebit de importante.

Inainte de a incepe procesul de plantare propriu-zis, asigurati-va ca va documentati amanuntit despre necesitatile fiecarui pomisor fructifer in parte pe care urmeaza sa il plantati. Exista numeroase soiuri de pomi care cresc si se dezvolta in tara noastra, insa exista soiuri care nu se dezvolta corespunzator in orice tip de sol. Cel mai bun exemplu este cel al piersicului care nu poate creste corespunzator daca terenul pe care este plantat are o inclinatie mai mare de 15%. Cele mai bune soluri in acest sens sunt cele brun roscate.

Primul pas in plantarea unui pom fructifer este reprezentat de saparea gropilor. Desi pare o actiune simpla, este important de retinut faptul ca acestea trebuie sapate cu cateva luni inainte pentru a le da posibilitate pomisorilor de a se prinde in mod corespunzator. Dimensiunea unei gropi nu trebuie sa depaseasca 1 m in latime, iar ca adancime, 60-70 cm sunt mai mult decat suficienti pentru o plantare corespunzatoare. Retineti faptul ca o plantare prea adanca va priva radacina de aer si respectiv de caldura ceea ce poate compromite intreaga plantatie din livada.

Odata plantati, tot ce va trebui sa faceti va fi sa aveti in vedere ingrijirea corespunzatoare a acestora. Exista diferite soiuri de pomi fructiferi care fac fata cu brio frigului si diferitelor insecte daunatoare, insa in cazul in care observati ca acestia sunt distrusi de diverse rozatoare, aveti in vedere protejarea acestora prin invelirea in rafie sau alte materiale care pot asigura protectie pomilor fructiferi.

Pentru cele mai bune rezultate insa, veti avea nevoie de pomi fructiferi de calitate, motiv pentru care va recomandam cu caldura sa accesati www.valahiagarden.ro.

unnamed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *