Cum sa va pastrati Bitcoinii

20 noiembrie, 2017 | Autor: | Posted in Uncategorized

Intr-un portofel electronic pentru Bitcoin se stocheaza cheile private de care aveti nevoie pentru a accesa o adresa de tip bitcoin si pentru a va cheltui fondurile.

Ele vin in diferite forme, concepute pentru diferite tipuri de dispozitive. Puteti folosi chiar si hartia drept spatiu de stocare pentru a evita sa aveti moneda Bitcoin pe computer. Bineinteles, este foarte important sa va asigurati si sa faceti o copie de rezerva a portofelului dumneavoastra.

Bitcoin sunt un echivalent modern pentru numerar si, in fiecare zi, un nou comerciant incepe sa le accepte ca metoda de plata. Stim cum sunt generate monedele si cum functioneaza o tranzactie bitcoin, dar cum sunt stocate acestea? Pastram numerarul fiat (banii fizici, clasici) intr-un portofel fizic, iar o moneda BTC functioneaza intr-un mod similar, cu exceptia faptului ca in mod normal, este in format digital.

Pentru a fi corecti, Bitcoinii nu sunt pastrati efectiv nicaieri. Ce este stocat sunt cheile digitale securizate utilizate pentru a accesa adresele publice si pentru a semna tranzactiile. Aceste informatii sunt stocate intr-un portofel bitcoin.

Portofele Bitcoin vin intr-o varietate de forme. Exista cinci tipuri principale de portofel pentru tranzactiile cu BTC: desktop, mobil, web, hartie si hardware.

Portofele desktop

Ssunt aplicatii pentru computere ce permit pastrarea si tranzactionarea monedelor. Daca ati instalat deja clientul bitcoin original (Bitcoin Core), atunci rulati deja un portofel, dar poate ca nici macar nu stiti ca faceti asta. Exista si alte portofele desktop, toate cu caracteristici diferite. MultiBit ruleaza pe Windows, Mac OSX si Linux. Unele portofele desktop sunt adaptate pentru o securitate sporita: Armura se incadreaza in aceasta categorie. Altii se concentreaza pe anonimat: DarkWallet.

Portofele mobile.

Portofelele bazate pe desktop sunt foarte bune, dar nu sunt foarte utile daca sunteti pe strada, incercand sa platiti pentru ceva in magazinul fizic. Rulat ca aplicatie pe telefonul smartphone, portofelul poate sa stocheze cheile private pentru adresele dvs. bitcoin si sa va permita sa platiti lucrurile direct cu telefonul. In unele cazuri, un portofel bitcoin va profita chiar de functia de comunicare in apropiere a unui smartphone (NFC), permitandu-va sa atingeti telefonul cu un cititor si sa platiti cu bitcoini fara a fi nevoie sa introduceti nicio informatie.

Portofele online.

Portofelele pe baza de web stocheaza cheile private online, pe un computer comandat de altcineva si conectat la Internet. Mai multe astfel de servicii online sunt disponibile, iar unele dintre ele fac legatura cu portofelele mobile si desktop, replicand adresele dumneavoastra intre diferite dispozitive pe care le detineti. Un avantaj al portofelelor online este ca le puteti accesa de oriunde, indiferent de dispozitivul pe care il utilizati.

 

Distribuie postarea
Share

Autor:

Bitcoin-Shop.ro este un exchange in acceptiunea clasica a acestui cuvant, unde o valuta este schimbata la cerere in alta valuta, la cursul zilei.

This author has published 3 articles so far.

Lasă un răspuns