Cum scri un articol de 300 de cuvinte

posted in: Blogging, Copywriting, Educatie | 1

Ma consider un scriitor si editor profesionist. Experienta acumulata m-a facut sa vad ca sunt doua feluri de articole de 300 de cuvinte, acelea care sunt scurte si nu spun nimic, si acelea care sunt scrise in cea mai scurta modalitate pentru a spune ceva semnificativ.

300 de cuvinte poate parea foarte mult, dar este asa doar pentru cineva care incearca sa atinga o anumita cota pe un subeict plictisitor. Sa exemplific: atunci cand veti termina de citit aceasta propozitie veti fi terminat de citi 88 de cuvinte. Asadar, prin terminarea de citit a primului paragraph si a celei de-a doua fraze ati reusit sa cititi aproape o treime din cele 300 de cuvinte ale unui articol.

Prin urmare, 4 sau 5 paragrafe, fiecare cu cate 3, sau 4, propozitii este tot ce aveti nevoie pentru a ajunge la un articol de 300 de cuvinte. Atat scriitorii cat si editorii ar putea beneficia de pe urma unei schite despre cum sa scri un articol care sa asigure atat o audienta cat si o anumita valoare intr-un context restrans.

Desi exista destule astfel de schite, una din cele mai usoare de folosit si de amintit ar fi urmatoarea: in primul rand scrierea unei introduceri de 3 propozitii; dupa care un al doilea paragraph care sa inceapa cu o propozitie provocatoare. O a doua propozitie care sa contina un exemplu si o a treia propozitie care sa fie sub forma de concluzie.

Al treilea paragraph va fi compus din 3, sau 4 propozitii, care vor aprofunda principiile introduce in al doilea paragraph. In functie de audienta pe care o aveti pentru articol, aici scriitorul va discuta despre subiect si cum interactioneaza cu rutina zilnica. De asemenea se pot scrie aici sugestiile.

Iar la final, un paragraph ca o concluzie, constand din 2 propozitii, una care sa vorbeasca inca o data despre introducere si a doua care arata ca articolul ofera raspunsul sau solutia, in functie de destinatia articolului. Folosind aceasta schita oricine poate scrie articole de 300 de cuvinte in doar cateva minute.

Daca ati avut rabdare cu mine pana acum, pentru final va voi spune ca la sfarsitul acestei propozitii ati reusit sa cititi exact 367 de cuvinte.

  1. Corina Neagu

    Munca de creatie tine de arta si cultura, dar mai ales de mult studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *