De ce mersul pe role este sportul ideal pentru copii

posted in: Educatia copiilor, Sport | 0

Cu ce asociem, in general, copiii? Fiecare parinte va avea un raspuns diferit insa, cel mai probabil, toate raspunsurile vor contine trimiteri la idei precum: energie, creativitate, imaginatie, curiozitate, dezvoltare. Pentru o dezvoltare armonioasa, copilul are nevoie sa i se stimuleze creativitatea si imaginatia, sa i se satisfaca curiozitatea, si sa isi consume energia intr-un mod constructiv. Prin urmare, orice parinte este responsabil sa aleaga pentru copiii sai activitati care sa indeplineasca nevoile de mai sus.

Adesea, o solutie simpla va fi implicarea copiilor in diferite sporturi. O optiune demna de luat in considerare este mersul pe role.

Aceasta activitate este potrivita copiilor de toate varstele, dar si adultilor. Acest lucru inseamna ca vei putea sa faci sport alaturi de copilul tau si sa te mentii la randul tau, activ si sanatos, in timp ce ii dai un exemplu pozitiv de stil de viata activ copilului. In plus, pentru copii este foarte important sa petreaca timp de calitate alaturi de parinti, pentru ca le permite sa dezvolte un stil de atasament sanatos.

Daca cele de mai sus nu te-au convins, iata si alte…

Motive pentru care mersul pe role ar trebui sa faca parte din activitatile recreative ale copiilor:

1. Este usor de invatat

Copiii au nevoie de provocari pentru a invata, insa si de experiente pozitive. Pentru ca mersul pe role nu este greu de invatat, cel mic va intelege ca, avand putina rabdare si perseverenta, poate sa se dezvolte in orice directie isi doreste.

2. Il va ajuta sa petreaca mai mult timp in aer liber

Celui mic nu ii trebuie decat o pereche de role copii pentru a petrece mai mult timp in parc sau, in general, in aer liber. Bineinteles, va avea nevoie si de echipament de protectie pentru a fi in siguranta. Astfel, distractia e garantata.

3. Il va ajuta sa dezvolte abilitati noi

Bineinteles, mersul pe role il va ajuta, in primul rand, sa isi mentina mai usor echilibrul si sa aiba mai mult control asupra propriului corp. Insa, odata cu aceasta noua pasiune, copilul va invata si anumite lucruri tehnice despre role (cum sa le intretina, cum sa le repare), precum si responsabilitatea fata de un obiect care, desi nu este foarte scump, nu poate fi inlocuit saptamanal, spre exemplu.

Aceste abilitati nu numai ii vor dezvolta si increderea in sine, dar este posibil sa ii stimuleze si interesul pentru alte sporturi in viitor.

4. Nu este costisitor

Pentru ca am vorbit in principal despre avantajele pe care mersul pe role le are pentru copii, este momentul sa vorbim si despre o preocupare a multor parinti: costurile. Pentru ca cel mic sa aiba o experienta buna si sigura, va fi necesar sa investesti intr-o pereche de role de calitate si echipamentul de protectie necesar. Dar aceasta investitie nu este deloc costisitoare. De asemenea, pentru ca majoritatea rolelor pentru copii sunt reglabile, nu vei avea alte costuri pentru cativa ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *