Diferenta intre netbook, laptop sau desktop

posted in: IT | 0

Cum alegem si care este diferenta intre un netbook, laptop sau desktop?

Netbook-urile sunt laptop-uri compacte, cu ecrane mici între 10 și 12 inch și componente care sunt mai mult despre economisirea de viață a bateriei decât livrarea de energie brută. Ca urmare se așteaptă un procesor mai slabut, mai lent, cu memorie RAM de la 1 până la 2 GB de in general fara unitate DVD hard disk destul de mic pentru stocare, și așa mai departe. Acestea sunt utile pentru navigarea pe web de bază, email-uri și sarcini similare.

Avantajul acestora este dimensiunea lor mici face ca netbook-uri extrem de portabile ele cantaresc intre 1-1.5kg, acumulatorul poate ajunge până la 10 ore.

Laptop-uri pot fii mai voluminoase prin comparație cu netbook-urilei. Acestea ar putea fi de două ori mai grele, cu ecrane mai mari, si procesoare mai puternice, ceea ce înseamnă viață a bateriei poate ajunge la 3 ore, în unele cazuri.

Desigur, laptopurile se pot rula aplicatii mult mai puternice, iar daca petreci ore pe tastatura, atunci veți aprecia tastatura mai mare a laptopului in defavoarea netbook-ului. Unitatea DVD încorporată face mai ușor de instalat software-ul și de a crea copii de siguranță. Pe laptop-uri high-end pot oferi chiar și performanțe de joc foarte bune bine inteles aceste fiind destul de piperate ca si pret, insa o varianta ar fii cumpararea unui laptop refurbished la un pret cu mult acceptabil.

Dacă nu aveți nevoie de un computer portabil, un desktop va fi cea mai bună opțiune. Acestea sunt mai mari, dar sunt în general mult mai ușor upgradabile. Deci, dacă vă decideți că aveți nevoie de o mai bună performanță de jocuri, puteți cumpăra doar o altă placă grafică la o dată ulterioară, ceva care nu va fi posibil, la toate cele mai multe netbook-uri sau laptop-uri. O varianta buna ar fi achizita de calculatoare refurbished ca si in cazul laptopurilor avantajul fiind pretul foarte mic, calitatea excelenta, garantii mai in unele cazur decat cele noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *