Homeopatia – ce este si ce beneficii ofera

posted in: Sanatate | 0

Homeopatia este o ramura a medicinei alternative care trateaza cauzele profunde ale bolilor prin stimularea capacitatii naturale de auto-vindecare a organismului. Aceasta a devenit o stiinta bine fundamentata, fiind recunoscuta pe plan mondial. In Romania, homeopatia este recunoscuta de catre Ministerul Sanatatii ca metoda de tratament.

La Clinica AgeSense (https://www.agesense.ro/homeopatie/), homeopatia se practica la cel mai înalt nivel, de catre medici cu pregatire postuniversitara de specialitate (Dr. Alice–Cleopatra Stefu, medic specialist Medicina de Familie, cu competente în homeopatie, apiterapie – fitoterapie – aromoterapie, acupunctura si medicina ayurvedica.). Aceasta metoda de tratament este eficienta într-o gama foarte larga de afectiuni, atat la copii, cat si la adulti.

Principiul fundamental al homeopatiei este ca aceasta nu trateaza doar diagnosticul, ci individul, cu toate suferintele sale, pe mai multe planuri.

 

In ce consta intalnirea cu un medic homeopat

Consultatia la medicul homeopat se bazeaza pe o discutie amanuntita, in timpul careia medicul exploreaza cauzalitatea bolii, coreland diagnosticul ce vizeaza latura fiziologica a afectiunii cu eventualele influente si dezechilibre emotionale si mentale. El va prescrie apoi remediul care se potriveste cel mai bine tuturor simptomelor pe care le aveti, tratamentele fiind personalizate si perfect adaptate fiecarei persoana.

Remediile homeopate sunt accesibile ca prêt si ca diversitate, intrucat majoritatea farmaciilor si-au imbogatit gama de produse, acestea putand fi procurate si fara reteta. Doza, calitatea si capacitatea de vindecare a acestora depinde, insa, de la producator la producator. Recomandat este sa consultati un medic homeopat care sa va prescrie exact tratamentul de care aveti nevoie tinand cont de modul de influentare cu alte tratamente alopate pe care le urmati, remediile homeopate neexcluzand ci venind in completarea acestei medicatii alopate  

Homeopatia – calea naturala de a consolida imunitatea copilului

Sondajele releva faptul ca 69% dintre copii se confrunta cu infectii alergice recurente, raceala si tuse, in special pe durata sezonului rece si pentru copiii aflati in colectivitate. Virozele celor mici pot afecta sanatatea si bunastarea intregii familii. Situatia s-ar imbunatati considerabil daca parintii ar face o prioritate din abordare preventive prin cresterea imunitatii si echilibrarea sistemului imunitar al copiilor, inaintea instalarii unei stari de boala

Homeopatia poate ajuta in stimulatea imunitatii copilului, intr-un mod natural si eficient, jucand un rol important in consolidarea sanatatii celor mici. Remediile homeopate functioneaza atat pentru ameliorarea simptomelor, precum si pentru echilibrarea dezechilibrelor imunitare care stau la baza lor, ele bazandu-se pe activarea metodelor naturale de aparare ale organismului.

Aceasta abordare nu numai ca ajuta la construirea imunitatii impotriva infectiilor, ci si la crearea rezistentei la alte boli. Antibioticele slabesc sistemul imunitar si creeaza dependenta organismului de medicamente recurente necesare pentru combaterea bolilor, facand copilul mult mai susceptibil la infectii. Mai mult, utilizarea excesiva a antibioticelor poate crea rezistenta, organismul nemairaspunzand la ele. Folosind, insa, remediile homeopatice, parintii nu trebuie sa isi faca griji pentru reactiile adverse sau pentru dezvoltarea rezistentei la tratament. Homeopatia este sigura si eficienta pe termen lung, fiind optiunea excelenta pentru copii, ea ajutand la consolidarea imunitatii lor. In Clinica AgeSense puteti apela cu incredere la remediile homeopate special concepute pentru fiecare copil si faceti o programare la un cabinet homeopat, cum ar fi AgeSense.

Ce trateaza homeopatia – beneficii

Homeopatia este eficienta intr-o gama foarte larga de afectiuni, atat la copii, cat si la adulti – cateva exemple: tulburari de crestere si dezvoltare, alergii, astm bronsic, tulburari de comportament la copii, ADHD, deficite ale memoriei, infectii cronice sau recurente cu localizari variate (inclusiv raceli frecvente), dereglari hormonale, ale ciclului menstrual, infertilitate, adenom de prostata, anxietate, fobii, depresie etc.

Principalele beneficii:

  •         Tratamentele pot fi adoptate de catre copii si sugari.
  •         Tratamentele nu au contraindicatii pentru femeile gravide sau cele care alapteaza.
  •         Nu interfereaza cu alte tratamente.
  •         Nu creeaza dependenta.
  •         Remediile homeopate nu au efecte adverse, în eventualitatea în care se greseste tratamentul sau dozajul si sunt usor de administrat
  •         Se ofera un set de remedii individualizate, ce trateaza cauzele si nu doar simptomele.
  •         Tratamentele includ atentia asupra mintii, a sufletului si a sentimentelor, nu doar asupra corpului.
  •         Tratamentele sunt, de cele mai multe ori, accesibile ca pret.

 Remediile sunt 100% naturale, extrase din ierburi, minerale sau alte substante naturale.

Homeopatia însa nu se substituie unui mod de viata sanatos care respecta o alimentatie corecta, miscare zilnica, odihna necesara si poate cel mai important si foarte neglijat în lumea haotica de astazi, respectarea unor valori morale si spirituale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *