Intalnire de gradul zero la Casa Alba: iata ce planuiesc americanii!

posted in: Afaceri, Auto | 0

Oficialii domeniului de transport rutier s-au intalnit la Casa Alba aducand in discutie boomul pe care trasportul il are de cativa ani si solutii de gestionare cat mai eficienta in acest caz. Personalul Asociatiei de Calatorii din SUA a declarat ca organizatia s-a alaturat directorilor executivi ai 13 companii membre in schimbul de dialog cu presedintele Statelor Unite si impreuna cu inaltii functionari ai administratiei publice au lansat discutia in urma cu cateva zile.

„Presedintele este un ascultator dornic de fiecare data cand vorbesti despre cresterea economiei si el a fost receptiv la ideea conform careia cresterea transporturilor poate fi realizata fara a compromite securitatea”, declara Roger Daw, preseditele si CEO-ul Asociatiei Americane de Trasport.

Ce subiecte s-au adus in discutie?

Mai multe subiecte de interes mondial s-au adus in discutie. Subiectele s-au referit in principal la crearea unui flux puternic de calatorii de afaceri internationale si de agrement in S.U.A., astfel reducand deficitul comercial si creand un numar exagerat de locuri de munca pentru americai. Insa nu doar turismul si trasportul din aceasta nisa s-a discutat.

La fel de importante au fost si discutiile despre noile sisteme care ar urma sa permita trasportul de marfuri la nivel international, conform noilor reglementari pe care doreste Trump sa le impuna. Piata va avea de suferit dupa politica comerciala ce o aplica SUA in mandatul lui Trump. Asa incat, in aceste conditii, transportul maritim si cel aerian trebuie monitorizate si analizate pentru a determina cresterea sau scaderea, in functie de care se vor lua viitoare decizii.

Functionarii au declarat ca extinderea si imbunatatirea politicilor vizelor securizate si sprijinirea agentiei de transport national a  SUA a fost unul dintre subiectele de discutie, pe langa infrastructura de transport, cea din urma fiind esentiala pentru cresterea numarului de calatorii internationale si interne.

Ce decizii au luat in final conducatorii?

In ceea ce priveste politica de vize, Trump a tot discutat in public politica sa fata de comerciantii straini, iar in ceea ce priveste dezvoltarea sistemelor de transport si logistica, peste 300 milioane de dolari vor fi alocati dezvoltarii in cele ce uremeaza, acesti bani tintind cel putin 2 dintre cele mai mari proiecte din domeniul transportului aflate in desfasurare la nivel global in acest moment.

„Suntem recunoscatori presedintelui si consilierilor sai pentru timpul si atentia acordata.”, a declarat la final Roger Dow, alaturi de ceilalti investitori implicate in discutii. Acestia asteapta acum ca sistemul de transport sa se imbunatateasca, conform spuselor presedintelui si conform previziunilor, pentru ca aceasta piata sa creasca mai mult si sa-si depaseasca cu adevarat orice limita.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *