Nu toti cei care doresc sa-si amenajeze gradina au si resursele necesare pentru a face schimbari costisitoare iar unde nu sunt bani de multe ori omul compenseaza cu inventivitatea si cu materiale relativ ieftine sau chiar si gratuite. Bineinteles ca cea mai usoara metoda de a ne amenaja gradina este sa luam legatura cu o firma de amenajari gradini cum este si kalongarden.ro si vom primi tot ajutorul de care avem nevoie in munca noastra.
Daca totusi incercam sa ajungem singuri la un rezultat, avem la dispozitie cateva idei de amenajari gradini care ne pot ajuta. O sa ma rezum in primul rand la structura gradinii unde avem nevoie de multe materiale de constructie fie ele gratuite sau nu. In primul rand trebuie sa intelegem cum se intampla amenajarea unei gradini, sa vedem de ce avem nevoie, dupa care putem sa ne uitam in jur, sa vedem ce materiale de constructie gasim pe langa casa. Acestea le putem utiliza in scopul nostru.
In amenajarea gradinilor intalnim mereu o structura clara a spatiului, totul este bine structurat si elementele sunt delimitate pentru a crea o ordine precisa a elementelor. Astfel, in gradinile amenajate intalnim diferite tipuri de alei, borduri, terase sau alte elemente arhitecturale construite din materiale artificiale (caramizi, dale de piatra) sau elemente naturale cum sunt pietrele de rau sau roci alese in functie de tematica gradinii.
Pentru ca aceste materiale sunt costisitoare ele pot fi substituite cu altele obisnuite pe care le avem acasa si care ne stimuleaza imaginatia. Ce fel de materiale pot fi acestea? Incepand de la bucati de lemn, busteni, scanduri, pietre, tevi, sticle, caramizi sau tigle, materiale care se gasesc din belsug la orice casa si pot fi usor transformate in borduri sau alte elemente despartitoare.
Important este sa avem suficient de multe din aceste materiale ca sa putem crea un sir care sa functioneze ca o bordura, un element despartitor intre doua spatii. Aceste borduri au functia de a despartii cele doua spatii si a asigura ca pamantul imbunatatit pentru plantari sa ramana in spatiul aferent si sa nu curga pe alee sau pe gazonul alaturat. Spatiul ingradit astfel cu borduri devine un loc unde pot fi plantate florile iar in restul gradinii poate fi cu gazon, asigurand astfel ca gradina sa nu fie foarte aglomerata.
Tot la fel putem utiliza aceste materiale pentru a face terasare, o metoda foarte utila la gradinile in panta usoara (borduri de 15-20 cm), cu cat panta este mai abrupta cu atat terasarea devine mai dificila si in locul asa ziselor borduri va trebui sa utilizam constructii mai solide cum ar fi peretii decorativi.
Lasă un răspuns